Kezdőlap LIFE MAGAZIN
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A győri tudományos játszótér 2012/13-as évadja tematikus hónapokkal kínál szórakoztató betekintést a műszaki tudományok egyes területeibe diákoknak és felnőtteknek egyaránt.

Szeptemberben a vázszerkezetet állítják fókuszba, s azt vizsgálják, mi a közös az alvázban és a csontvázban. Választ keresnek ezzel összefüggésben arra is, hogy lehet-e teherbíró egy könnyű jármű. Az októbert az érdekes anyagoknak szentelik, s a zöldségektől a gyümölcsökön át eljutnak az autós anyagok kémiájáig. A továbbiakban szó lesz egyebek között a közlekedés területén megvalósult magyar találmányokról, továbbá a navigációról, s felvillantják azt is, ami mögötte van.

A téli hónapokban áttekintik a járművek kerekére tapadt jég hatását a közlekedésre, majd kísérleteznek tükrökkel, lencsékkel, lézerrel, azaz fényt visznek a sötétbe.

Tavasszal a „felszabadult vidámságról” és az „elszabadult lóerőkről” lesz szó, s ezzel kapcsolatban arról is, hogy ütközéskor mi történik. Koranyáron a művészet és a műszaki tudományok kapcsolatát veszik górcső alá.

(MTI)