Hódít a „szuri mousse”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mikuláskor találkoztunk a maszkos mikulásokkal, rénszarvasokkal, húsvétkor a nyuszi is maszkot viselt. A téma azonban úgy látszik kimeríthetetlen!

Egy veresegyházi cukrászdában az oltás hullámát lovagolták meg! Ötféle ízesítésű szuri mousse fantázianevű édességet készítenek. A piskótás, habos finomságok közül az édes-savanyú rizsest a Sinopharm-, a kék spirulinás a Moderna-, a citromost az AstraZeneca-, a matcha teást a Pfizer-, a grapefruitost pedig a Szputnyik V védőoltás ihlette. Valamennyi tetejére egy kis műanyag fecskendő került.

Még a Reuters Magazin is megemlékezett a cukrászdáról, hogy nagyon ötletes, és kár, hogy a valóságban az emberek nem válogathatnak kedvükre az oltások között!

„Itt az emberek választhatnak, nincs szükség regisztrációra, mellékhatásoktól sem kell tartani. Az egyetlen talán az lehet, hogy egy kicsit mosolyognak rajta” – mondta el Benkő Katalin, a cukrászda munkatársa, hozzátéve: nem azért alkották meg a különleges desszerteket, hogy az oltások vagy egyes oltóanyagok ellen vagy mellett kampányoljanak.

Mindenesetre szívesen várjuk a tapasztalataikat olvasóinknak is, hogy esetleg milyen mellékhatásokat tapasztaltak a szuri mousse-ok fogyasztása közben!:-)

Forrás: HVG, Reuters