Kezdőlap LIFE MAGAZIN

3755 az új Ginness rekord

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Térségünkben hamarosan jelentős enyhülés várható, azonban nem árt még az olvadás előtt szót ejteni egy havas, idei rekordról, megdőlt ugyanis az 1 óra alatt épített legtöbb hóember rekordja.

Kassán még január közepén sikerült megdönteni az “1 óra alatt épített legtöbb hóember” Guinness Világrekordját – olvasható az eumet.hu-n.

3755 darab, a szabály szerinti előírások alapján 2 hógömbből álló és legalább fél méter magas hóembert építettek. A híradás szerint 500 építő gyűlt össze a Városháza által szervezett eseményre. A szervezőket az időjárás is segítette, mivel az esemény előtti napon jelentősebb mennyiségű friss hó is hullott a városban. A hóemberkék szemét és száját a szervezők előre elkészíthették, így azokat csak rá kellett helyezni a kész szobrocskákra.

A most megdől rekordot még 2009-ben állították az alaszkai Anchorage városában. Akkor 3459 darab hóember készült, azaz 296 darabbal sikerült azt túlszárnyalni.