3D-s tojások Tatán

tojásfestés

Gyönyörű húsvéti tojások készültek hétvégén az Önkéntesség Tatán és környékén jótékonysági szervezett ingyenes tojásfestő tréningjén.

A kifújt és hurkapálcikára erősített tyúktojásokra először szalvétatechnikával pillangókat, és különböző mintákat ragasztottak, majd egy különleges anyag segítségével 3D-s mintákat festettek rá. Végül az egész tojást lekenték egy fedőréteggel, hogy minél tartósabb legyen az alkotás.

A foglalkozást tartó Odri Gabriela elárulta, hogy régóta kézműveskedik saját és barátai számára. Ezt a különleges 3D-s festéket, amivel a tojásokra festettek, is maga kísérletezte ki.
– Gipszből, ragasztóból festékből keverem ki, majd egy csepp mosogatószert teszek hozzá, hogy könnyebben kezelhető legyen. A simára kikevert masszát egy habzsákba tesszük, és ezzel rajzoljuk rá a mintát a tojásra. A gyors száradást segíthetjük hajszárítóval is. Ha befejeztük a művünket, vegyük le a hurkapálcáról, és a két végén levő apró lukat szintén ezzel a gipszes masszával fedjük le – tanácsolta Gabriela, aki egy másik divatos és gyors festési technikát is elmesélt.

– Egy mélyebb tálba tegyünk vizet, majd ebbe csurgassunk bele különböző színű körömlakkokat. Kicsit kavarjuk meg, hogy a színek összemosódjanak. Majd a kifújt és hurkapálcikára erősített tojást ebbe a vízbe merítsük bele, majd húzzuk ki. A színes lakkoktól szép fényes, szivárványos minta marad a tojáson. Ezzel a módszerrel pár perc alatt igazán különleges tojásokat készíthetünk.

Forrás: kemma.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó