2664 ausztrál dollár (736 ezer forint) bírsággal sújtottak egy Indonéziából érkező utast, mert néhány szendviccsel a csomagjában lépett be az országba.

A Bali szigetéről érkező „csempészt” a darwini repülőtéren kapták el, ahol Zinta, egy elrejtett élelmiszer keresésére kiképzett kutya szagolta ki a hátizsákban becsempészett két McMuffint és egy sonkás croissant-t.
„Ez lesz a legdrágább gyorsétel, amelyet ez az utas valaha is vásárolt” – kommentálta a lebukást Murray Matt ausztrál mezőgazdasági miniszter. Az ausztrál hatóságok vasszigort tanúsítanak az állat- és növényegészségügyet illetően, mert meg akarják óvni az ország stratégiai fontosságú mezőgazdasági szektorát a behurcolt fertőzésektől. Különösképpen árgus szemmel figyelik az Indonéziából származó importot, mivel nemrég száj- és körömfájást észleltek szarvasmarháknál Bali szigetén. A betegség ugyan nem veszélyes az emberre, de egy járvány pusztító hatással lehet az állattenyésztésre.
Történnek olykor meglepő csempészések: nem mindennapi mutatványt akart végrehajtani az a Kínából érkező nő, aki 947 pozsgás növényt, köztük több száz ritka kaktuszt próbált becsempészni Új-Zélandra úgy, hogy ezeket egy harisnyába tette és a testére kötözte.