Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Terhes Barbie, sellő Barbie, görkorcsolyás Barbie –csak néhány példa a Mattel néhány évtizeddel ezelőtti felhozatalából. Az új idők azonban új trendeket hoztak a játékgyárnál is, így az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kap a diverzitás a babakollekciókban, és az, hogy ne csupán szőke, kék szemű, lehetetlenül nagy mellű és darázsderekú Barbie-k legyenek a kislányok példaképei.

E tendencia jegyében indult el a Barbie Tirbute kollekció is, amiben korábban Lucille Ball amerikai színésznő formázták meg, most pedig II. Erzsébet kapott végre saját babát. A Mattel így tiszteleg a királynő platina jubileuma előtt.

A Mattel a királynő Barbie-val II. Erzsébet platina jubileuma, azaz uralkodásának 70. évfordulója előtt tiszteleg. A baba természetesen teljes uralkodói díszben, estélyiben és drágakövekkel kirakott tiarát viselve, egy a Buckingham-palota, vörös szőnyeggel borított tróntermét idéző dobozban vásárolható meg.