Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még bő egy hétig várja az alsó- és felső tagozatos gyerekek legkedveltebb halas fogásait a „A hal, mint étel” elnevezésű kreatív fotópályázatán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Márciusban Halak napja

A gyerekeket kizárólag a pedagógusok nevezhetik. Cél felhívni a figyelmet a Halak napjára, a halfogyasztás fontosságára.

Március 20-a, a Halak napja.

A fotópályázatot a Nébih Állami Halőri Szolgálata hirdette meg. A tavalyi nagy sikert arató rajzpályázat után, idén a halfogyasztás népszerűsítése a cél.

Két kategóriában értékelik a fotókat

A versenyben általános iskolás diákoktól olyan fotókat várnak a hivatal szakemberei, amelyen otthon, az alkotók által vagy esetleg szülői segítséggel, halból készült ételek szerepelnek. A képek mellett a bírálók az étel elkészítésére, receptjére is kíváncsiak, továbbá arra a kérdésre is választ várnak, hogy miért együnk halat.

A beküldési határidő március 11.

A alsó- és felső tagozatos diákoktól várják. A fotópályázat eredményhirdetésére március 20-a, a Halak napja után kerül sor.  

fotó: pixabay