500 ezer dollárt (173,9 millió forint) ajánlott fel a Metallica a World Central Kitchen nevű nonprofit szervezetnek, amely jelenleg elsősorban az ukrán menekültek étkeztetését biztosítja hat ország területén.

A zenekar további segítséget is tervez, ezért piacra dobtak egy egyedi pólómintát, amelynek teljes bevételét szintén erre a jótékony célra fordítják majd, James Hetfield és Kirk Hammett pedig egy-egy gitárjukat is elárverezik.
 
Lars Ulrich így nyilatkozott a banda kezdeményezéseiről: "a World Central Kitchen alapítója, José Andrés és a szervezet többi szakácsa egészen elképesztő munkát végeznek és mindig azonnal segítő kezet nyújtanak a bajban. Igazán megtisztelő számunkra és elmondhatatlanul büszkék is vagyunk arra, hogy támogathatjuk a csodálatos tevékenységüket, amit jelenleg hat európai országban folytatnak, ahol összesen több millió olyan ukrán civil élelmezését biztosítják, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat. A WCK pontosan azokat az értékeket képviseli, amelyeket a Metallica és a mi alapítványunk, az All Within My Hands: élelmiszert és reményt ad világszerte."