Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tigrisek védett állatok, de ennek ellenére vadásszák őket, ami miatt mára nagyon kevés maradt a fajtából. Indiában számos szervezet igyekszik megvédeni a kihalástól a fajt, akik időről időre emberek lakta környékekre tévednek.

Most is valami hasonló volt a helyzet, amikor a helyiek arra lettek figyelmesek, hogy egy tigris napozgat az egyik rozoga házfalon. Nem különösebben zavartatta magát a gyönyörű és hatalmas állat, majd emberek százai gyűltek köré, nagy hangzavart keltvén ezzel, aminek megvannak a maga veszélyei.
 

 

Ugyan Indiában sokat láttak már a helyiek, ahol valóban nincs lehetetlen, rengeteg a szürreális pillanat, de ez még arrafelé is ritka. A tigris az egyik közeli tigrisrezervátumból sétált át a faluba, miközben a helyieket a kóbor kutyák riasztották, akik folyamatosan ugatták a ház falán pihenő tigrist, aki azonban ezzel nemigazán akart foglalkozni.

A tigris egész éjjel ébren tartotta a falu lakóit, nyugodtan pihent, és nem volt hajlandó elmozdulni. A hatóságok közben arra készültek, hogy elkábítsák az állatot, hogy annak és másoknak ne essen baja a későbbiekben, ha úgy dönt az állat, hogy megindul. Az NDTV azt írja, a tigris körüli területet hálókkal barikádozták el, amivel egyfajta biztonsági zónát hoztak létre.

A tigris az éjszakát a falon töltötte, és még az ébredését követően sem akart távozni. Hiába világítottak rá a sötétben, azzal sem tudták jobb belátásra bírni, míg a helyiek az erdészeti hivatalt okolják a jelenetért, szerintük az ő hanyagságuk vezetett ahhoz, hogy a tigris bejuthatott a faluba. Négy hónap alatt a környéken öt ember vesztette életét tigristámadásban, míg a tigrisrezervátum 2015-ös létrehozása óta négy tucat tigristámadásról érkezett jelentés.