Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem hétezer dolgozó béradaitait dolgozták fel.

Az első negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2061 forint volt, ami 15,9 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1779 forinthoz képest.

Noha a cégek egy része a decemberre előrehozott minimálbéremelés miatt már az előző negyedévben végrehajtotta az esedékes évfordulós béremelést, mégis az idei első negyedév végére a fizikai átlagóradíjak az év vége óta további 109 forinttal tudtak emelkedni, első alkalommal lépve át a 2 ezer forintos szintet.

Egy korábbi cikkünkben azt jártuk körül, az autóiparban dolgozóknak mennyi a bruttó a fizetésük. Kattintson a kiemelt szavakra, és nézze meg, mely területen keresnek a legjobban!

Az összeállítás szerint a legtöbb régió fizikai átlagórabérei között nincs jelentős eltérés, ez az érték az 1800-2000 forint közötti sávban mozog. Lefelé Észak-Magyarország lóg ki a mezőnyből az 1700 forint körüli szintjével. Felfelé Közép-Dunántúl, illetve Közép-Magyarország és a főváros tér el az átlagtól: előbbi régióban 2200 forint, utóbbi területeken pedig már elérte a 2750 forintos szintet is az órabérek átlagos nagysága.

Az adatokat a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Trenkwalder közölte.