Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Vége annak az időszaknak, amikor egy előfizetéssel több háztartásban netflixeztünk. A Netflix többek között bevezeti az egyedi előfizetést és a plusz díjakat.

Már februárban pedzegették, hogy a Netflix szigorúbban ellenőrzi a jövőben a háztartáson kívüli jelszómegosztásokat. A cég pluszbevételt vár ettől az újítástól, hiszen az előfizetők a jövőben további költségekért oszthatnák csak meg fiókjukat más háztartásban élőkkel.

Az amerikai piacon már elindította ezt a szigorítást a Netflix, de a cég bejelentette, illetve egy, a 24.hu-nak küldött sajtóközleményben meg is erősítette, hogy az új rendszer globális bevezetését is lekzedik. A változásról az előfizetők levelet is kapnak.

A kiküldött tájékoztatóban két lehetőséget kínálnak fel: 

 

  • az addigi vendégprofil átalakítható saját, teljes értékű előfizetéssé, azt is kiemelik, hogy a vendégprofilok egyedi előfizetőkké válhatnak
  • 990 forintos pluszköltéségért hozzáadhatunk egy profilt a háztartásunkon kívül élő számára
  • A profilmegosztás ellenőrzését, illetve az új szabályok áthágásának következményeit sem a sajtóközleményben sem a tájékoztatóban nem részletezék.

Az egyedi előfizetésekkel és a plusz díjakkal a Netflix új bevételekre tehet szert.