Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Metallica frontembere, James Hetfield nemrég két sérült ukrán katonát látogatott meg, akiket éppen lakóhelyén, a Colorado állambeli Vail városában kezeltek a Limbs For Liberty nevű nonprofit szervezetnek köszönhetően.
 

 
A Limbs For Liberty egyik alapítója, Kelli Rohrig először 2022 márciusában vállalt önkéntes munkát a lengyel határnál, később pedig Ukrajnába is többször elutazott, ahol életre szóló barátságokat kötött, és ezek inspirálták arra, hogy létrehozzon egy szervezetet, amelyen keresztül még nagyobb segítséget nyújthat. Hetfield-et is ő kereste fel, a frontember pedig azonnal igent mondott és meglátogatta Igor Voinyi-t és Roman Denysiuk-ot, majd pedig egy matricán üzenetet hagyott Kelli kocsiján és megköszönte neki az emlékezetes napot.
 
Voinyi így nyilatkozott: "teljesen váratlanul ért minket ez az egész. Először el sem akartam hinni, hogy tényleg ő az. Csak rövid időt töltött nálunk, de így is nagyon szívmelengető élmény volt. Persze sokkal jobb lett volna, ha nem egy kórházban találkozunk, hanem inkább egy tábortűznél iszogatunk együtt."