Követés:

GYŐRI HÍREK legfrissebbek

Oxygen Media Híradó 2025.04.07.

Mutatjuk a mai műsort és annak témáit: Nincs újabb […]

Visszatértek a befektetők az ingatlanpiacra Győrben is

Újra megjelentek a befektetők az ingatlanpiacon, a kötvények […]

A győri Lions Clubok közös ünnepe a Városházán

A városháza Dísztermében tartotta közös […]

Nincs újabb fertőzött telep

Nincs újabb fertőzött telep és folytatódik a […]

Egy igazoltatás, három bűncselekmény

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság egy 37 […]

Kórházakat vizsgált az ÁSZ: Győr és Sopron is érintett

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2024-ben tíz […]

Mosonmagyaróváron bejött a polgármester számítása

A szavazatok csaknem nyolcvan százalékával nyerte meg a […]

Követés:
Frissítés
Közösség

GYŐRI HÍREK közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik szeretnének értesülni a legfrissebb hírekről.

4.8 C
Győr
Továbbiak
    Robbanóanyaggal volt tele a garázs
    2017-03-27
    Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot az Audi ETO
    2017-03-27
    Kezdőlap LIFE MAGAZIN

    Biztosan a hűtőbe kell tenni a paradicsomot?

    Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

    Hogy mi a különbség a kamra polcáról meg a hűtőből elővett paradicsom között?

    Fotó: Profimedia

    Az, hogy utóbbinak alig van valami íze. A hűtőbe tett étel veszít zamatából; a tény régóta tudott, ám az okokat eddig nem ismertük.

    A Floridai Egyetem kutatócsapata Harry Klee vezetésével két féle paradicsom több mint 25 ezer génjét vizsgálta különböző hőmérsékleti viszonyok között. A kutatás során arra jutottak, hogy a paradicsomnak a hűtés súlyos hőstresszt okoz, több száz gén működését teszi lehetetlenné. Mármost éppen ezek a gének adják a  finom ízt és illatot a paradicsomnövény termésének.

    Az ízromlás végleges: nem segít, ha a paradicsomot egy idő után kivesszük a hűtőből, és úgy tároljuk.

    X