Követés:

GYŐRI HÍREK legfrissebbek

Oxygen Media Híradó 2025.09.03.

Mutatjuk a mai műsort és annak témáit: Megkezdődött […]

Rumcájsz és Bambi is érkezik a Vaskakasba

Rumcájsz, Bambi, Tücsök Panzió. Három […]

Rajtol a vébé, mi készen állunk

Győr hamarosan a világ figyelmének […]

Borsi: indul az idei színházi évad és a munkacsoport munkája is

Győri Nemzeti Színház megnyitotta (hivatalosan is) az új, […]

130 éve őrizzük a lángot!

130 éve őrizzük a lángot – hajrá, magyarok! […]

Krízismegbeszélést hív össze Kósa a Napóleon ház megmentésére

A 17. századi eredetű, mai barokk formájára 1767-ben […]

Huszonkét rezidens érkezett a győri kórházba

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató […]

Várják a nevezéseket a 9. Magyar Klipszemlére

Szeptember 12-ig várják a nevezéseket a 9. Magyar […]

Közlekedési ellenőrzések vannak a 83-ason

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság […]

Követés:
Frissítés
Közösség

GYŐRI HÍREK közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik szeretnének értesülni a legfrissebb hírekről.

23.1 C
Győr
Továbbiak
    Robbanóanyaggal volt tele a garázs
    2017-03-27
    Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot az Audi ETO
    2017-03-27
    Kezdőlap LIFE MAGAZIN

    Biztosan a hűtőbe kell tenni a paradicsomot?

    Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

    Hogy mi a különbség a kamra polcáról meg a hűtőből elővett paradicsom között?

    Fotó: Profimedia

    Az, hogy utóbbinak alig van valami íze. A hűtőbe tett étel veszít zamatából; a tény régóta tudott, ám az okokat eddig nem ismertük.

    A Floridai Egyetem kutatócsapata Harry Klee vezetésével két féle paradicsom több mint 25 ezer génjét vizsgálta különböző hőmérsékleti viszonyok között. A kutatás során arra jutottak, hogy a paradicsomnak a hűtés súlyos hőstresszt okoz, több száz gén működését teszi lehetetlenné. Mármost éppen ezek a gének adják a  finom ízt és illatot a paradicsomnövény termésének.

    Az ízromlás végleges: nem segít, ha a paradicsomot egy idő után kivesszük a hűtőből, és úgy tároljuk.

    X