Követés:

GYŐRI HÍREK legfrissebbek

Mégsem nyitják meg az M30-as autópályát

A Strabag még nem vállal garanciát. Az M30-as […]

Korábban kezdődött az influenzaszezon

Gyorsan terjed az influenza országszerte. A Nemzeti […]

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

Szén-monoxid-érzékelő jelzése okán […]

Felavatták a Nemzeti Színház új díszfüggönyét

Felavatták a Nemzeti Színház új nagyszínpadi […]

Szeretetvendégséget tart az Ökumenikus Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet az idén is megszervezi […]

Garázsokra specializálódott a páros

A rendőrök december 11-én fogták el az enesei […]

Idén is kiválasztják az Év halát

A Magyar Haltani Társaság ismét nyilvános […]

Tulajdonost váltottak a Park Center bevásárlóparkok

A magyarországi Park Center bevásárlóparkok […]

Követés:
Frissítés
Közösség

GYŐRI HÍREK közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik szeretnének értesülni a legfrissebb hírekről.

1.1 C
Győr
Továbbiak
    Robbanóanyaggal volt tele a garázs
    2017-03-27
    Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot az Audi ETO
    2017-03-27
    Kezdőlap LIFE MAGAZIN

    Biztosan a hűtőbe kell tenni a paradicsomot?

    Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

    Hogy mi a különbség a kamra polcáról meg a hűtőből elővett paradicsom között?

    Fotó: Profimedia

    Az, hogy utóbbinak alig van valami íze. A hűtőbe tett étel veszít zamatából; a tény régóta tudott, ám az okokat eddig nem ismertük.

    A Floridai Egyetem kutatócsapata Harry Klee vezetésével két féle paradicsom több mint 25 ezer génjét vizsgálta különböző hőmérsékleti viszonyok között. A kutatás során arra jutottak, hogy a paradicsomnak a hűtés súlyos hőstresszt okoz, több száz gén működését teszi lehetetlenné. Mármost éppen ezek a gének adják a  finom ízt és illatot a paradicsomnövény termésének.

    Az ízromlás végleges: nem segít, ha a paradicsomot egy idő után kivesszük a hűtőből, és úgy tároljuk.

    X