Követés:

GYŐRI HÍREK legfrissebbek

Rekordokat döntenek a győri ingatlaneladások

Alaposan felrázta a győri ingatlanpiacot az Otthon Start Program. Nem […]

Rövidpályás úszó-vk –  a győri Fángli Henrietta magyar rekordot ért el

A döntőkben magyar rekord született: Fángli Henrietta 50 […]

Novemberben rendezi meg a Budapest Ballet Grand Prix-t

November 17. és 21. között rendezi meg a III. Budapest Ballet […]

Hamis bizonyítványt kértek, kaptak is

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt […]

Szarvas ugrott a sofőr elé

A 85-ös számú főúton, Pinnye […]

Pitbull először lép fel Magyarországon 

Mr. Worldwide 2026. július 21-én a budapesti Puskás […]

Hat év után most került pont a tanárnőjét megkéselő diák ügyére

A győri diák 2019. december 5-én dühében hátba […]

Követés:
Frissítés
Közösség

GYŐRI HÍREK közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik szeretnének értesülni a legfrissebb hírekről.

12.1 C
Győr
Továbbiak
    Robbanóanyaggal volt tele a garázs
    2017-03-27
    Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot az Audi ETO
    2017-03-27
    Kezdőlap LIFE MAGAZIN

    Biztosan a hűtőbe kell tenni a paradicsomot?

    Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

    Hogy mi a különbség a kamra polcáról meg a hűtőből elővett paradicsom között?

    Fotó: Profimedia

    Az, hogy utóbbinak alig van valami íze. A hűtőbe tett étel veszít zamatából; a tény régóta tudott, ám az okokat eddig nem ismertük.

    A Floridai Egyetem kutatócsapata Harry Klee vezetésével két féle paradicsom több mint 25 ezer génjét vizsgálta különböző hőmérsékleti viszonyok között. A kutatás során arra jutottak, hogy a paradicsomnak a hűtés súlyos hőstresszt okoz, több száz gén működését teszi lehetetlenné. Mármost éppen ezek a gének adják a  finom ízt és illatot a paradicsomnövény termésének.

    Az ízromlás végleges: nem segít, ha a paradicsomot egy idő után kivesszük a hűtőből, és úgy tároljuk.

    X