Követés:

GYŐRI HÍREK legfrissebbek

Ma is aktívan éli napjait Dr. Juhász Árpád

Akit kilencvenedik születésnapja alkalmából […]

Oxygen Media Híradó 2025.06.06.

Mutatjuk a mai műsort és annak témáit: […]

Aktív pünkösdölésre hív Kisbodak

Kóstolj bele a Szigetközbe! Ez az idei szlogenje a Szigetköz […]

Aktív Családi Pünkösdölés Kisbodakon

„Kóstolj bele Szigetközbe!”- ez az idei szlogenje a […]

Új parkolóautomaták lesznek

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy […]

Múltba nézünk és a jövőnket is látjuk

Jobb mottót, mint amit Miklósy Lajos, a Győri […]

Mirr-Murr kandúr bélyeget kapott

Megérkezett a Mesehősök bélyegkollekció […]

Követés:
Frissítés
Közösség

GYŐRI HÍREK közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik szeretnének értesülni a legfrissebb hírekről.

16.1 C
Győr
Továbbiak
    Robbanóanyaggal volt tele a garázs
    2017-03-27
    Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot az Audi ETO
    2017-03-27
    Kezdőlap LIFE MAGAZIN

    Biztosan a hűtőbe kell tenni a paradicsomot?

    Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

    Hogy mi a különbség a kamra polcáról meg a hűtőből elővett paradicsom között?

    Fotó: Profimedia

    Az, hogy utóbbinak alig van valami íze. A hűtőbe tett étel veszít zamatából; a tény régóta tudott, ám az okokat eddig nem ismertük.

    A Floridai Egyetem kutatócsapata Harry Klee vezetésével két féle paradicsom több mint 25 ezer génjét vizsgálta különböző hőmérsékleti viszonyok között. A kutatás során arra jutottak, hogy a paradicsomnak a hűtés súlyos hőstresszt okoz, több száz gén működését teszi lehetetlenné. Mármost éppen ezek a gének adják a  finom ízt és illatot a paradicsomnövény termésének.

    Az ízromlás végleges: nem segít, ha a paradicsomot egy idő után kivesszük a hűtőből, és úgy tároljuk.

    X