Követés:

GYŐRI HÍREK legfrissebbek

Olivia Rodrigo különös kérdéssel szűri a pasikat az első randin

Az énekesnő egy Netflix-interjúban osztotta meg, milyen jeleket […]

A győri Horváth Csenger lesz a DVTK sportigazgatója? 

Közös megegyezéssel szerződést bontott a […]

Elektronikai hulladékból faültetés

Ismét tett a zöld jövő érdekében az egyik győri […]

Felújítja a Gyirmót FC az Alcufer Stadion centerpályáját

Pályaválasztói jogot cserélt a Merkantil Bank […]

Változott a balatoni komp menetrendje

Változott a balatoni komp menetrendje. Hétköznapokon […]

Tizenhét ember sérült meg a múlt héten

Az elmúlt héten hatvanöt eseményhez vonultak a […]

A Nap képe(i): A probléma megoldva

Dr. Nagy Richárd önkormányzati képviselő osztotta meg […]

Több mint 10 ezren kapnak árvízi jutalmat

Nettó 200 ezer forint jutalomban részesülnek az […]

Téli nyitvatartás a főapátságban

A Pannonhalmi Főapátság téli nyitvatartásra […]

Szlovákiáig menekült, ott kapták el a győri rendőrök

A Győr-Moson-Sopron vármegyei felderítők és a […]

Követés:
Frissítés
Közösség

GYŐRI HÍREK közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik szeretnének értesülni a legfrissebb hírekről.

9.1 C
Győr
Továbbiak
    Robbanóanyaggal volt tele a garázs
    2017-03-27
    Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot az Audi ETO
    2017-03-27
    Kezdőlap LIFE MAGAZIN

    Biztosan a hűtőbe kell tenni a paradicsomot?

    Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

    Hogy mi a különbség a kamra polcáról meg a hűtőből elővett paradicsom között?

    Fotó: Profimedia

    Az, hogy utóbbinak alig van valami íze. A hűtőbe tett étel veszít zamatából; a tény régóta tudott, ám az okokat eddig nem ismertük.

    A Floridai Egyetem kutatócsapata Harry Klee vezetésével két féle paradicsom több mint 25 ezer génjét vizsgálta különböző hőmérsékleti viszonyok között. A kutatás során arra jutottak, hogy a paradicsomnak a hűtés súlyos hőstresszt okoz, több száz gén működését teszi lehetetlenné. Mármost éppen ezek a gének adják a  finom ízt és illatot a paradicsomnövény termésének.

    Az ízromlás végleges: nem segít, ha a paradicsomot egy idő után kivesszük a hűtőből, és úgy tároljuk.

    X