Követés:

GYŐRI HÍREK legfrissebbek

Kicsivel kevesebb lakástűz volt a megyében, mint 2023-ban

2024-ben összesen 259 lakástűz keletkezett, 13-al kevesebb, mint […]

Letörték a rollerrel a félsorompót, majd elhajtottak

Ketten hajtottak egy rollerrel a Virágpiac felé, amikor […]

Növelnék itthon a kkv-k versenyképességét

Új digitális fejlesztési program indul a kkv-k […]

Nőszőfű lett az év vadvirága

Idén a mocsári nőszőfű lett az év vadvirága – […]

Tanúságtétel a papi hivatásról

Veres András megyéspüspök imaest keretében […]

Ma van a magyar kultúra napja

Ma van a magyar kultúra napja, amelyet országszerte és a […]

Fizetési felszólítás: 550-et küldtek ki tavaly Győrújbaráton

Nem mindig könnyű az helyi adó tartozásokat behajtani: az […]

Bajban vannak a méhészetek

A koronavírus járvány óta […]

Követés:
Frissítés
Közösség

GYŐRI HÍREK közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik szeretnének értesülni a legfrissebb hírekről.

-0.9 C
Győr
Továbbiak
    Robbanóanyaggal volt tele a garázs
    2017-03-27
    Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot az Audi ETO
    2017-03-27
    Kezdőlap LIFE MAGAZIN

    Biztosan a hűtőbe kell tenni a paradicsomot?

    Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

    Hogy mi a különbség a kamra polcáról meg a hűtőből elővett paradicsom között?

    Fotó: Profimedia

    Az, hogy utóbbinak alig van valami íze. A hűtőbe tett étel veszít zamatából; a tény régóta tudott, ám az okokat eddig nem ismertük.

    A Floridai Egyetem kutatócsapata Harry Klee vezetésével két féle paradicsom több mint 25 ezer génjét vizsgálta különböző hőmérsékleti viszonyok között. A kutatás során arra jutottak, hogy a paradicsomnak a hűtés súlyos hőstresszt okoz, több száz gén működését teszi lehetetlenné. Mármost éppen ezek a gének adják a  finom ízt és illatot a paradicsomnövény termésének.

    Az ízromlás végleges: nem segít, ha a paradicsomot egy idő után kivesszük a hűtőből, és úgy tároljuk.

    X