Van bevált recepted? Mutatunk hármat, mely sokak szerint a legfinomabbak közé tartozik. Ráadásul most még van is időd arra, hogy bevásárolj és beszerezd a hozzávalókat.
Áfonyás-rozmaringos bólé
- 1 üveg szürkebarát fehérbor
 - 1 zöld alma
 - 1 jonathán alma
 - 1 bögre áfonya
 - 1 nagy szál rozmaring
 - 1/2 liter grépfrútlé
 - 1/2 bögre cukor
 - 1 liter szóda
 
Vágd kis darabokra a hámozott almákat. Keverd össze az áfonyával, cukrozd meg. Majd öntsd nyakon a borral, grépfrútlével és a szódával. A rozmaringgal együtt pihentesd 1 órán keresztül a hűtőben felszolgálás előtt.
Mindent bele bólé
- 6 db narancs
 - 6 db banán
 - 2 db citrom
 - 8 db mandarin
 - 1 üveg meggybefőtt
 - 1 doboz őszibarackkonzerv
 - 15 dkg cukor
 - 1 dl pálinka
 - 1,5 dl rum
 - 1 üveg habzóbor
 
A narancsot, citromot, banánt, mandarint az őszibarackot vágd apróra. A lé nélküli meggyhez add hozzá a cukrot, a pálinkát és a rumot. Végül a többi gyümölccsel keverd össze, néhány órára a hűtőbe tesszük. Mielőtt fogyasztanád, öntsd fel habzóborral.
Eper-ananász bólé
- 1 ananász
 - 800 g eper
 - 8 evőkanál kókuszlikőr
 - 8 evőkanál fehér rum
 - 8 evőkanál citromlé
 - 1,6 l behűtött, szűrt almalé vagy félédes fehérbor
 
Az ananászt meghámozzuk, félbevágjuk, zöldjével együtt 4-4 hosszanti gerezdre vágjuk, torzsáját (a zöldjével együtt) kivágjuk, félretesszük a díszítéshez, a többit apróra felkockázzuk, és mély tálba szórjuk. Az epret félbevágjuk és fogvájóval az ananásztorzsába szúrjuk (fedeles műanyag dobozba fektetve hidegre tesszük), a többit felaprózzuk és az ananászhoz adjuk. Meglocsoljuk a likőrrel, a rummal és a citromlével, jól behűtjük. Tálaláskor felöntjük az almalével vagy borral, nagyobb kelyhekbe szedjük, és az ananászbóbitákkal díszítve kínáljuk.
Jó készülődést!
(forrás, fotó: nlc.hu)
  






