Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 

A Boulangerie Nice egy igazi kézműves pékség. „Egy csipet Dél-Franciaország Győr Belvárosában” – sokan így beszélnek a helyről, ahol minden nap frissen készült magyar és francia pékáruval várják a vásárlókat.
Amikor belépünk, azonnal érezhető a sült cipó illata, és a pult mögött láthatjuk, ahogy a pékek kézzel gyúrják, dagasztják a következő sütéshez valókat. A csapat kedvenc időszaka a hajnali sütés utáni percek – amikor a város még alszik, a műhelyben elkezdenek „beszélni” a frissen kisült kenyerek. Csendben ropognak, gőzölögnek – készülnek a reggeli nyitásra.

 

„Minden kenyerünk 36-40 órán keresztül készül saját kovász használatával. Megvárjuk, amíg a természetes érlelési folyamatok végbe mennek. Nem használunk gyorsítókat, adalékanyagokat, adunk időt a kenyérnek, hogy maga jelezze, mikor van készen a sütésre.” – meséli pékmesterük.

 

A kenyér napi fogyasztású, alapvető élelmiszer szinte minden háztartásban. Ezért a Boulangerie Nice csapata azt a nem könnyű küldetést tűzte ki célul, hogy minőségi, egészséges alapanyagok használatával a legjobbat kínálja vásárlóinak. A hosszú, természetes érlelési folyamat során a kovász elvégzi áldásos feladatát. Az eredmény a minőségi, több napig is tartható egészséges, ízletes kenyér.
Vajas croissant, csokis párna, sajtos pogácsa, kakaós csiga – csak néhány azok közül a péksütemények közül, melyek minden nap frissen készülnek a pékek keze alatt. Mindenben ott van a szeretet és a gondos elkészítési mód. „Világbéke croissant” – így jellemzi egyik törzsvásárló a töltött croissant-t, mely mindig a szezon gyümölcseinek megfelelő tölteléket kap. A pékség kávézójában pedig azonnal meg is kóstolható bármelyik termék egy kávé, tea vagy, egészséges ital kíséretében.

 

A Boulangerie Nice-ben időről időre találunk újdonságokat – ilyen a quiche, a galette és az édes lepény. És persze egy francia pékség nem pékség baguette nélkül – a ropogós és légies francia baguette-hez ugyan mindössze néhány alapvető hozzávalóra van szükség, de annál több türelmet igényel a készítése. Náluk még akár olivabogyóval, vagy szárított paradicsommal felturbózva is kapható.

 

És hogy hol kóstolhatod meg az itteni finom, házi kovászos kenyeret, vagy az igazi francia baguette-t?!:

Kisfaludy utca 29. Győr 9021
 +36 20 461 2777
 Nyitvatartás:
 Hétköznaponként 08.00-18.00
 Szombaton 08.00-14.00
 Vasárnap zárva