Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Csaknem 20 millió forintot csalt ki ügyfeleitől egy férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség emelt ellene vádat.

Közleményükben azt írják, hogy egyéni vállalkozóként nem vették nyilvántartásba, de munkavállalója, illetve képviselője sem volt. 

Ennek ellenére egyéni vállalkozóként, illetve egy építési kft. képviselőjeként könnyűszerkezetes házak építésére vállalt kötelezettséget. 2020 februárja és júliusa között tíz emberrel kötött megállapodást, amelynek során különböző összegű előlegeket vett át tőlük. A férfi az első időkben még megkezdte a munkát, azonban be már nem fejezte, később pedig neki sem állt a kivitelezésnek. Előfordult olyan is, hogy a neki átadott konyhabútort nem építette be, sőt vissza sem adta megbízójának. A vádlott egy darabig még hitegette ügyfeleit, majd elérhetetlenné vált számukra.  

Ezzel a módszerrel a 38 éves férfi csaknem 20 millió Ft kárt okozott a sértetteknek.

Több rendbeli minősített csalás és sikkasztás miatt emelt vádat ellene az ügyészség, a halmazati szabályok alapján vele szemben hét és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható. 

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: pixabay.com