Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nevükben a csalók ismét utazási kedvezményeket kínálnak a közösségi médiában. Csupán pár száz forintért kínálnak ingyenes utazási lehetőség.

A legjellemzőbb csalási kísérletben hamis utazási kártyát népszerűsítenek 699 Ft értékben, amely ingyenes utazási lehetőséget biztosít.

Legyél óvatos!

Ezekkel a módszerekkel a csalók személyes adataidat és pénzedet próbálják megszerezni. 

A társaság hivatalos oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook- és Instagram-profilokon a csalók például a Volánbusz századik születésnapjára hivatkozva kínálnak bónusz utazási kártyát átutalásos fizetés ellenében.

Ráadásul régi és igénytelenül megszerkesztett képek megosztásával, magyartalan mondatok használatával agitálnak. Az online csalók a busztársaság – gyakran korábbi, már nem is használatos – védjegyét, logóját alkalmazva igyekeznek adatokat gyűjteni és visszaélni velük. 

A Volánbusz továbbra sem hirdet ingyenes utazásokat vagy egyéb kedvezményeket biztosító kártyákat. 
A nap 24 órájában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálat (MÁVDIREKT), amely a +36 (1) 3 49 49 49-es, valamint a +36 (20/30/70) 499 4999-es számon érhető el. Ha bármi kétséged lenne a kedvezményes utazás feltételeiről.

(forrás, fotó: volanbusz.hu)