Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Te is elgondolkozták már, milyen lehetne örökké élni? Rossz hírünk van, sajnos ez nem lehetséges. Egy új kutatás viszont kimutatta, hogy egy ember maximum mennyi ideig élhet.

Nem addig élünk, ameddig élhetnénk

Az élethossz növelésében számos tényező segíthet. Ilyen például az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás, a tudósok szerint azonban így is van egy bizonyos kor, amelyet már nem tudunk átlépni. Manapság hozzászoktunk, hogy az emberek 70-80 éves korukig élnek és akik megérik a 90, vagy akár a 100 éves kort is, azokra már azt mondjuk, szerencsések. Pedig a 70 éves kor igazából nagyon messze van attól a ponttól, ameddig maximum élhetnénk. 

Egy új, holland kutatás rávilágított, hogy a férfiak elvileg maximum 114,1 évig élhetnek, a nők pedig 115,7 évig, feltéve, ha idős korukra nem betegednek meg, és odafigyelnek magukra, illetve az egészségükre – persze vannak kivételek, viszont a rendelkezésre álló adatok alapján elég valószínűtlen, hogy valaki tovább éljen.