Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Év egyetemi sportolója

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség legrangosabb elismerését, az „Év egyetemi sportolója” díjat a győri  Széchenyi István Egyetem hét hallgatója is kiérdemelte.

Ők az idén elért nemzetközi egyetemi versenyeken, illetve a felnőtt világbajnokságokon nyújott teljesítményüket ismerték el. A győri díjazottak evezésben, dzsúdóban és uszonyosúszásban is remekeltek.

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség ezt az elismerést olyan személyek számára ítéli oda, akik az adott év nemzetközi egyetemi versenyein érmes helyezést értek el, illetve olimpián vagy felnőtt világbajnokságon hallgatóként aranyérmet szereztek.

Az egyetem öt evezősének nyakába került érem az egyetemi evezős Európa-bajnokságon, amit szeptemberben rendeztek Isztambulban. A hallgatók négy ezüstöt és két bronzot szereztek.

 A Széchenyi-egyetem evezős díjazottjai:

Fazekas Fanni, Fehérvári Eszter, Szabó Bence, Szigeti Roland és Szöllősi Balázs. 

Az egyetemi evezős Európa-bajnokságon elért eredményeik:

női könnyűsúlyú egypárevezős: 2. hely – Fehérvári Eszter;

férfi könnyűsúlyú kétpárevezős: 2. hely – Szöllősi Balázs, Szigeti Roland;

férfi könnyűsúlyú kormányosnélküli kettes: 2. hely – Szöllősi Balázs, Szigeti Roland;

férfi könnyűsúlyú egypárevezős: 2. hely – Szigeti Roland;

női kétpárevezős: 3. hely – Fazekas Fanni, Fehérvári Eszter;

férfi könnyűsúlyú egypárevezős: 3. hely – Szöllősi Balázs.

Továbbá:

Sipőcz Richárd, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének dzsúdósa is kiérdemelte az év egyetemi sportolója címet, hiszen a lengyelországi Lódzban aranyat szerzett +100 kilogrammban. 

Bukor Ádám s felnőtt világbajnokságokon hallgatóként elért eredményéért kapott elismerést. A Világjátékokon dupla bronérmet szerzett, majd a Kolumbiában megrendezett uszonyosúszó-világbajnokságon kétszer állhatott a dobogó legfelső fokára, egyszer pedig bronzéremmel jutalmazták.