Győrben épül a legtöbb lakás

lakás építés

A megyei jogú városokban a harmadik negyedévben 31 újépítésű lakás projekt indult el, 25 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakához képest, amikor 41 új projekt indult, a visszaesés a koronavírus megjelenésével és a kedvezményes, 5 százalékos áfa kivezetésével magyarázható – közölte az Otthon Centrum.     

Az ingatlanközvetítő cég felmérése szerint ezekben a városokban az idén szeptemberben 293 társasházi lakás projektben 8085 új lakás épült, ezek között van amely már elkészült és van, amely még az előkészítés, illetve a kivitelezés szakaszában van. Az előző év azonos időszakában 327 projektben több mint 9200 lakás volt a kivitelezés valamely szakaszában. A legtöbb projekt Debrecenben van folyamatban (47), a legtöbb lakás viszont Győrben épül.
A közlemény idézte Soóki-Tóth Gábort, az Otthon Centrum elemzési vezetőjét, aki elmondta a vidéki megyeszékhelyeken az új lakások átlagos négyzetméterára 14 százalékkal, 615 000 forintra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A legdrágább átlagos négyzetméterár Debrecenben alakult ki (771 000 forint), míg a legkevesebbet Hódmezővásárhelyen kértek egy négyzetméterért (368 000 forint).

Forrás: MTI

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó