Kezdőlap KÉK HÍREK

Győri droghálózatot kapcsoltak le a rendőrök

A drogterjesztéssel foglalkozó győri csoport már tavaly januárban a hatóság látókörébe került. A szervezet tagjai rendszeresen nagy mennyiségben árusítottak különféle tiltott anyagokat a városban és környékén. 

A győri nyomozók megfigyelték, hogy egy helybéli nő lakhelyén naponta több személy is megfordult kábítószer és új pszichoaktív anyag vásárlóként. A látókörbe került nő és annak társai szervezetten kézről kézre adták tovább a tiltott anyagot, több helybéli is nekik „dolgozott”, szállította az árut. A jól összeszervezett csapat a kábítószer árusításból kifolyólag hatalmas mennyiségű készpénzre és jelentős vagyontárgyakra tett szert.

A begyűjtött adatok alapján szorult a hurok az illegális üzletet folytató társaság körül, a Győri Rendőrkapitányság állománya a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2022. szeptember 13-án összehangolt akciót tartott Győr városában több helyszínen.

Ennek során 100 rendőr dolgozott együtt a kábítószerrel kereskedő csoport és társaik elfogása, majd az általuk elkövetett különböző bűncselekmények bizonyítása érdekében. Győrben összesen négy helyszínen végrehajtott rendőri intézkedések eredményeként jelentős összegű készpénzt, gépjárműveket, nagyértékű ékszereket, és műszakicikkeket, gáz-riasztó fegyvert valamint különféle kábítószereket foglaltak le az akcióban részvevők.

A beavatkozás során Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei az egyik bűncselekménnyel gyanúsítható, győri férfi lakcímén négy célszemélyt fogtak el.

Az akcióban résztvevő rendőrök összesen négy férfit, valamint öt nőt fogtak el, majd állították elő a Győri Rendőrkapitányságra. A nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hat személyt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgattak ki, esetükben 2022. szeptember 14-én előterjesztést tettek az illetékes járási ügyészség felé letartóztatásuk indítványozására.