Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Greenpeace és az Extinction Rebellion tüntetői magángépek elé ültek, hogy megakadályozzák azok felszállását, míg mások a repülőgépek körül kerékpároztak, hogy így hátráltassák a folyamatot.

Dewi Zloch, a Greenpeace Hollandia képviselője elmondta, hogy az aktivisták kevesebb járatot, több vonatot és a szükségtelen rövid távú járatok valamint a magánrepülőgépek betiltását szeretnék elérni.
Az eset után a rendőrség közölte, hogy több tüntetőt is letartóztatásba helyeztek, mert engedély nélkül tartózkodtak a repülőtér területén.
A Greenpeace nyílt levelére és akciójára reagálva a Schiphol repülőtér új vezérigazgatója, Ruud Sondag elmondta, hogy 2030-ig szeretnék elérni, hogy a reptér működése karbonsemleges legyen, 2050-ig pedig a klímasemleges légi közlekedés lehetségessé tétele a cél. A vezérigazgató hangsúlyozta, kötelességüknek érzik, hogy élen járjanak ezen a területen.

A klímavédelemmel kapcsolatos “akciók” időzítése nem véletlenszerű, ugyanis vasárnaptól a világ több mint 120 vezetője vesz részt Egyiptomban az ENSZ klímatárgyalásain.
A november 18-ig tartó üléseken olyan létfontosságú kérdéseket vitatnak majd meg, mint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése és a pénzügyi támogatás növelése az éghajlatváltozás hatásaival küzdő elszegényedett országok számára.