Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A múltban a menstruáció idején nem mindig volt adott a gyógyszer, így az akkori nőknek mindenféle praktikákat kellett kitalálni a fájdalom csillapítására. Íme néhány közülük.

Forró vizes palack

Ha nagyon fáj a derekad, vagy görcsöl az alhasad, érdemes ezeket a területeket melegen tartani. A meleg vizes palack lazítja az izmokat és serkenti a vérkeringést. Vigyázz, hogy ne forró legyen, csak kellemesen meleg.

Mozgás

Ma már léteznek olyan jógagyakorlatok, amelyek csökkentik a fájdalmat, ám az akkori nők idejében ezeknek még híre-hamva sem volt. Ők sétálni mentek.

Levendulaolaj

A levendula nyugtató hatású gyógynövény, ezért ha a belőle készült olajjal masszírozzuk a fájdalmas területeket, sokat javíthatunk a helyzeten.

Gyógyító teák

Mindenre léteznek gyógyteák. A legtöbb gyógynövény nem megfelelő a menstruációs fájdalmak enyhítésére, de vannak olyanok, amelyek tea formájában gyorsan hatnak. Ilyenek például a kamilla, a cickafarkfű a palástfű és a fehér fagyöngy is.