Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Így indult az új tanév az Audi-iskolában

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ötvenhárom első osztályos tanulóval kezdődött el az új tanév az Audi Hungaria Iskolaközpontban. 

Az intézmény vezetését Dirk Lange vette át, aki a német nyelvtanulás fontosságát emelte ki az évnyitón. Úgy fogalmazott, az idegen nyelv új perspektívákat nyit meg az élet előtt, és erre törekednek az iskolákban is: szélesíteni a látókört, megismerni az új elképzeléseket, illetve látni és megértetni az új tényeket. Az iskolavezető a diákok fejlődését egy felhőkarcolóhoz hasonlította. A gyerekek minden tanévben egy emelettel feljebb kerülnek, egyre többet tanulnak, a kilátás tisztul és a horizont is szélesebb lesz. Ezen az úton a szülők és a tanárok kísérik el a diákokat – tette hozzá Dirk Lange.

Havassy Tünde az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány elnöke bejelentette, hogy az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány és a Széchenyi István Egyetem együttműködési megállapodást kötöttek az oktatás, tehetségfejlesztés és kultúra területén.

Az új tanárokat egy-egy csokor virággal ajándékozták meg a diákok, a kiselsősök pedig, a német hagyományoknak megfelelően, apró ajándékokkal megpakolt „tölcsért” (Schultüte) kaptak osztályfőnökeiktől.

Forrás/fotó: Audi Hungaria Iskolaközpont