Legfurcsább állások, amik jól fizetnek!

furcsa munkák

Vannak, akik már az óvodában eldöntik, mik szeretnének lenni. Persze abban a korban ez még nem tudatos pályaválasztás, így a leggyakoribb foglalkozások a rendőr, tűzoltó, állatorvos, katona….és még sorolhatnám a mesebeli szakmákat, amiket válaszként kapunk a „mi szeretnél lenni, Pistike?” kérdésre.

Arra viszont álmunkban sem gondolunk, hogy gyermekünk egyszer olyan szakmát választ magának, hogy wc-papír szagoló, kutyakaja tesztelő, és még sorolhatnám. Összeszedtük egy csokorba a legfurcsább, de létező foglalkozásokat!

1. Hivatásos sirató
Ha valaki családtagok és hozzátartozók nélkül hal meg, akkor jönnek képbe azok a siratók, akiknek az a feladatuk, hogy elsirassák és meggyászolják az elhunytat.

2. Hányástakarító
Mindenki hallott már róla, hogy amikor a vidámparkban két üdítőital és vattacukor között felülünk a hullámvasútra, esetenként úgy összerázza az ember gyomrát, hogy annak bizony hányás lesz a vége.
Egy angol vidámpark ennek a problémának a megoldására alkalmaz kifejezetten hányás takarítására szakosodott embereket!

3. Utasrendező személyzet
A túlzsúfolt Tokióban a kezelhetetlen embertömeg feloldására kezdtek el alkalmazni egy külön személyzetet a metrón, akik hatékonyan elrendezik (benyomják) az utasokat a szerelvényekbe.

4. Bikaspermagyűjtő
A Föld populációjának tej- és húsfogyasztási igényét tekintve elkerülhetetlen a tehenek mesterséges megtermékenyítése. Ehhez pedig olyan dolgozókra van szükség, akik összegyűjtik a megtermékenyítéshez szükséges bikaspermát. Ezt is el kell végezni valakinek!

5. Szagtesztelő
A dezodorok hatékonyságának vizsgálatához szagtesztelőket használnak a cégek, akik szó szerint kiszagolják a termék eredményeit.

6. WC-papír szagoló
A WC-papírokat és papír törlőkendőket is tesztelni kell, hogy ne árasszanak rossz szagot használat előtt, közben és után.

7. Biciklihorgász
Ez a szakma holland specialitás, ugyanis minden évben több mint 14 ezer rozsdás bicikli köt ki Amszterdam csatornáiban. Ezeket szedik ki a biciklihorgászok.

8. Hivatásos alvó
Álmaid állása! A hivatásos alvók feladata, hogy különféle alvászavarokkal kapcsolatos kutatások során elbóbiskoljanak és hagyják, hogy a kutatók vizsgálják az alvásuknak a folyamatát.

9. Hivatásos sorban álló

Ez a “szabadúszó” állás rendkívül népszerű Japánban, ahol nagyon hosszú sorok tudnak kialakulni, így az emberek szívesen fizetnek pénzt azért, hogy ne kelljen végigállni a sorukat.

10. Kígyóméregfejő

Ezt a hivatást végzők a világ legveszélyesebb kígyóiból, például a csörgőkígyókból és a kobrákból nyerik ki a mérget, melyet később kórházakban vagy laboratóriumokban ellenméreg kifejlesztésére használnak. A kockázatot természetesen busásan megfizetik: grammonként ezer dollárért vásárolják a kígyómérget.

11. Jéghegymozgató

A feladat a Titanic 1921-es elsüllyedése után vált hivatássá. A Nemzetközi Jégjárőrt egy évvel később alapították meg, és az amerikai parti őrség hajói vettek részt a műveletekben. A feladatuk lényegében az, hogy felderítik a jéghegyek pontos helyét, és biztonságos útvonalat biztosítanak körülötte – ha pedig szükséges, akár el is vontatják a jéghegyet az útból.

12. Kutyaszörf-oktató

Egyes oktatóknál a borsos fizetségért cserébe a kutya és a gazdája is megtanulhat szörfözni, de van olyan, ahol csakis a kutya kaphat leckéket, a gazdi pedig a partról izgulhat kedvencéért!

13. Hivatásos tévénéző

Eze ez emberek valójában  „elő-tévénézők, akik különböző tévéshowkat és hírklipeket néznek végig azért, hogy megtalálják köztük azokat a megoldásokat, amelyeket fel lehet használni más tévéműsorokban is”. Ezzel a munkával akár 500-600 dollárt is lehet keresni hetente.

14. Hamuművész

Ezek a művészek egy meghalt családtag hamvaiból készítik el a megrendelő igényeinek megfelelő alkotást, például nyakláncot vagy egy üvegszobrot.

15. Szájszag-értékelő

A szájszag-értékelők elsősorban olyan cégek alkalmazásában állnak, akik rágógumit, mentolos terméket, fogkrémet vagy szájvizet gyártanak. Munkájuk során értékelik a termékek hatékonyságát, majd visszajelzéseiket elküldik a gyártóknak.

16. Reptéri vadász, vagy “szárnyas” fejvadász

A zürichi reptéren egy-egy kifutópályára tévedő nyúl, őz, vaddisznó és madár komoly veszélyforrást jelent a légiközlekedés számára. Ennek elhárítására három fegyveres vadász járőrözik a reptér körül, s figyeli a tollas, vagy négylábú betolakodókat. Az amszterdami reptéren erre egy távirányítású robotsólymot tesztelnek, a houstoni reptér körül pedig 800 önkéntes lóháton kergeti az illetéktelenül behatoló állatokat!

17. Kókuszdió-biztonsági mérnök

Egy san thomasi szállodában egy ember feladata a már érett kókuszdiókat leszedni, nehogy azok lezuhanva anyagi kárt, vagy sérülést okozzanak!

18. Karaoke-taxisofőrök

Helsinkiben egy taxivállalat járműveiben 8-13 ember fér el, akik egy 5000 dalt tartalmazó rendszerből választhatnak és utazás közben karaokezhatnak.

 19. Gabonapehely-doboz író

Felmérések bizonyították, hogy evés közben szívesen olvasgatunk, termékelemzők pedig azt is felmérték, hogy többen olvasnak müzlis, gabonapelyhes dobozt, mint könyvet vagy újságot. Ezért létfontosságú a projekt szempontjából egy profi gabonapehely – doboz író alkalmazása.

20. Strucc-babysitter

A munka nagyjából arról szól, hogy jön a lelkes vállalkozó, aki ráül néhány strucctojásra, hogy melegítse őket és figyeljen arra, hogy a fiókák rendben jöjjenek a világra, valamint, hogy azok ne bántsák egymást, és idegen állatok, vagy emberek ne lophassák el őket.

 

A sor végtelen…ha van hasonló, érdekes, hihetetlen szakma, amiről tudtok, írjátok meg a Facebookon!    (https://www.facebook.com/gyorihirek.hu/)

 

forrás: mfor.hu, faktor.hu, gepnarancs.hu, travelline.hu

 

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó