Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Shakira 8 évesen írta az első dalát, 11 évesen gitározni tanult – ugyanakkor nem válogatták be az iskolai kórusba, mert a hangját túl magasnak találták.
13 évesen azonban aláírja az első lemezszerződését, igaz a “Magic” album nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, csakúgy, mint a következő, amely „Danger” címen jelenik meg.

Ekkor úgy dönt, hogy a zene helyett a színészettel próbálkozik. 1994 és 1997 között az “El Oasis” című szappanoperában szerepel, de továbbra is a zene marad a nagy szerelem az életében.
Ebben az időszakban a Sony Music égisze alatt készül az első két albuma. A Sony pedig felkéri, hogy írjon egy olyan dalt, amely felkerül a “Rock en Espanol” válogatáslemezre – ekkor születik a “Donde Estas Corazon”, amely Shakira következő lemezén is helyet kap. 1995-ben kiadja “Pies Descalazos” című korongot, amely végre meghozza számára a sikert, és felkerül a Billboard Latino Top 10-es listájára.

Az énekesnő a sikeren felbuzdulva úgy dönt, hogy megcélozza az angol nyelvű piacot is, és elkezdi írnia a “Laundry Service” című album dalait. Ebben Gloria Estefan van a segítségére, aki férjével együtt már menedzserként és producerként segítette Shakira nagysikerű, 1998-as “Ladrones” című albumának megjelenését is, amelyből hárommillió példány fogyott.

A “Laundry Service” első single-je a “Whenever, Wherever”, amely 2002-ben felrobbantotta a slágerlistákat meghozza Shakira számára hírnevet világszinten is. Az album többi dala, mint az “Underneath Your Clothes”, az “Objection (Tango)” vagy a „Don't bother” is nagy sikernek örvend a rajongók körében.

A többszörös Grammy-díjas Shakira ma több mint harmincötmillió eladott albummal büszkélkedhet, és ő az egyetlen dél-amerikai előadó, aki vezette az amerikai, ausztrál és brit slágerlistákat is.