Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Magyarország kifizeti a jövő évi Erasmus ösztöndíjakat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha nem sikerül megegyezni az Európai Bizottsággal. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be az idei első Kormányinfón. 

Gulyás Gergely elmondta, a kormány úgy járt el, ahogyan Brüsszel kérte, éppen ezért remélik, hogy félreértésről van szó. Ha nem lesz megoldása az ügynek, akkor Magyarország kifizeti a jövő évi Erasmus ösztöndíjakat – emelte ki a politikus.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, minden magyar család 181 ezer forintot spórol havi szinten a rezsivédelmen. Közölte: másfél százalékos növekedéssel számol a 2023-as költségvetés, így jó esély van arra, hogy a recessziót elkerüljük. A hiány idén 3,9 százalékos lehet, és az államadósság is tovább csökkenhet. A családtámogatások bővülnek, mivel a 30 év alatti nők esetében a gyermekvállalás szja-mentességgel jár majd – tette hozzá a miniszter.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, Magyarország fegyverszállításokban nem vesz részt, mivel így tudjuk megóvni a 100 ezres kárpátaljai magyarságot. Ha ebben a háborúban NATO-tagállamok belesodródnak, akkor abból világháború lesz, és ezt mindenki el akarja kerülni – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.   

Fotó: MTI/Bruzák Noémi