Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Még 2019-ben, egy hajnali rablás során lovasított meg pár ember egy dél-angliai palotából egy mintegy 2,1 milliárd forint értékű arany WC-t, melyet egy művészeti kiállítás részeként tartottak az épületben. Az ügyészek pedig most jelentették be, hogy a lopás ügyében 4 ember ellen emeltek vádat.

Az egyébként teljesen működőképes, 5,9 millió dollár értékű vécé egy olasz konceptuális művész kiállításának része volt a Blenheim-palotában, mely egyrészt egy jelentős turisztikai látványosság, másrészt pedig az UNESCO világörökség része.
 

A brit korona-ügyészség (CPS) közlése szerint a 39 éves James Sheen ellen egy rendbeli betöréses lopás és két rendbeli bűncselekményi tulajdon átadásával kapcsolatos vádat emeltek, míg három másik férfi – Michael Jones, Fred Doe és Bora Guccuk, akik szintén a 30-as éveikben járnak – ellen szintén vádat emeltek.

A Reuters jelentése szerint a rendőrség még 2019-ben, nem sokkal az incidens után megosztotta, a betörők két járművel törtek be a palotába, és valamikor hajnali 5 óra előtt elvitték a világ talán legértékesebb toalettjét.