Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legutóbb kielemeztük, hogy milyen színeket viseljenek a hideg bőrtónusú Nyár és a Tél típusok, most pedig kivesézzük, hogy milyen színek állnak a legjobban a Tavasz és az Ősz típusoknak, akiknek meleg a bőrtőnusa.

Amennyiben a bőröd meleg bőrtónusú, aranyszőke vagy világos-közepesbarna a hajad némi arany árnyalattal, akkor a Tavasz a te színtípusod. 

A Tavasz típus színei

A Tavasz típusokhoz, mint Claire Danes és Jessica Alba, a meleg, fényes színek illenek, mint például a téglavörös, a korall, a lazac rózsaszín és a kék. A bézs és az elefántcsont árnyalatok is jól mutatnak rajtad, de a jeges pasztell, a mély tónusú vagy tompa árnyalatok elhalványítják a ragyogásod, ezért ezeket inkább kerüld.

A meleg és a finom sárga aláfestés jó a tavaszi típusokhoz. A sötét rózsaszín, a lágy zöld, a semleges világosszürke árnyalatok nagyszerűek. Bár ezek a típusok fényes narancsot és mélylilát is viselhetnek, és mesésen néznek ki. Ezek az élénk tónusok azonnali hangulatjavító képességeket kínálnak, ezért ne féljen stílusos ütést becsomagolni. 

Az Ősz típus színei

Amennyiben a bőröd meleg bőrtónusú, vörös, gesztenyebarna, sötétbarna vagy fekete a hajad némi vörös, arany vagy gesztenye árnyalattal, akkor az Ősz a te színtípusod.

Az Ősz típusokhoz, mint Julianne Moore és Drew Barrymore a gazdag őszi színek illenek. Gondolunk itt a földes vörösre, a bronzra, a gazdag barnára, a csokoládéra és a csiszolt aranyra. A meleg tompa tónusok, mint az olíva és a sötétzöld, a terrakotta vörös és a sötét narancs pedig kiemelik az arcszínedet.

A pasztellszíneket inkább kerüld, de ne ess pánikba. Hozd ki a legtöbbet az arany árnyalatokből akár nyakláncről vagy napszemüvegről legyen szó,mert ezek segítségével ragyogóbbá teheted az arcbőröd. Kékből inkább csak a sötétkéket válaszd, mert ennek a színnek a többi árnyalata már nem illik olyan jól a bőrödhöz.