Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legutóbb átvettük, hogyan állapíthatod meg pontosan milyen a bőröd alaptónusa, most pedig megnézzük, milyen színek illenek a különböző bőrtónusokhoz.

HIDEG BŐRTÓNUS 

Azok tartoznak ebbe a csoportba, akiknek a bőre rózsaszín vagy rózsás árnyalatú, mint Angelina Jolie-nak vagy Renee Zellwegernek. A hideg bőrtónusok jellemzően rózsaszín vagy kékes-vörös árnyalatúak.

Amennyiben a te bőröd is ilyen, akkor könnyen leégsz a napon, és nem barnulsz le, esetleg nehezen barnulsz, vagy kipirosodsz a napon, mivel a bőröd kevesebb pigmentet tartalmaz.

A hideg bőrtónusú emberek általában akkor néznek ki a legjobban, ha kék vagy ahhoz színben és árnyalatban közel álló ruhát és sminket viselnek. Az élénkzöldek, a mélylilák, a rózsaszínek és a halvány és a merész kékek egyaránt jól illenek ehhez a bőrtónushoz. Ékszerek tekintetében az ezüst vagy a rózsaarany passzol hozzá a legjobban.

MELEG BŐRTÓNUS

Ebbe a csoportba azok kerülnek, akiknek a bőrszíne arany árnyalatú, mint Gwyneth Paltrow-nak vagy Heidi Klumnak. A meleg bőrtónusok általában sárgás vagy olajbarna árnyalatúak.

Ha a te bőröd is ilyen, akkor elég gyorsan és könnyen lebarnulsz, és nem szoktál nagyon leégni, mivel több melanint tartalmaz a bőröd. 

A meleg bőrtónusú emberek általában a sárgás alapú színekben mutatnak a legjobban, mivel ezek jobban kiemelik a természetes árnyalatukat. A zöldek, a barnák, a meleg vörösek vagy a narancsok, az őszibarack, a korall és az arany is jól illenek ehhez a bőrtónushoz. Az arany színű ékszerek is segítenek kiemelni a bőr meleg tónusát.

Hallhattad már, hogy ismerőseid tavaszi, nyári, őszi vagy téli típusként említik magukat. De mit jelent ez pontosan? Nos, ha hideg a bőrtónusod, akkor a nyári vagy a téli típushoz tartozol. Ha a bőrtónusod meleg, akkor a tavaszi vagy az őszi a te típusod. Vannak, akik több csoportba tartoznak, de mindenkinek van egy alapvetően meghatározó, markáns típusa. Következő cikkünkben ezt taglaljuk részletesen.

/Fotók: pixabay.com, maccosmetics.com/