Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Várhatóan nyáron kezdődik az Oscar-díjas Saul fiát és a Napszállta című filmet is jegyző Nemes Jeles László új filmjének forgatása. 

A magyar–francia–német–brit koprodukcióban készülő, Árva című alkotáshoz jelenleg zajlik a szereplőválogatás.

Tiniket keres a produkció

10–13 éves fiút keres a főszerepre, valamint egy 10–13 éves lányt az egyik kiemelt szerepre. Hamarosan vidéken, Erdélyben és Kárpátalján is lesznek válogatás, jelenleg Budapesten zajlik. Olyan ösztönös tehetséget keres, akinek „vérében van a szerep”, nem kell kamera előélet.

„Arra bátorítanék mindenkit, aki érez magában kedvet, erőt, indíttatást, hogy egy pillanatig se várjon, jelentkezzen a válogatásra, akkor is, ha eddig inkább zárkózott volt! Bízom benne, hogy mihamarabb megtaláljuk a főszereplőt, akire úgy fogok tekinteni, mint alkotótársra”

– fogalmazott a rendező.

Az Árva története 1957 tavaszán játszódik Budapesten

Az 1956-os harcok után vagyunk. Andor, a 12 éves kisfiú, akit anyja egyedül nevel, azzal a reménnyel nőtt fel, hogy a háborúban eltűnt édesapja egyszer majd visszatér. Egy nap megjelenik egy férfi, aki azt állítja, hogy ő az. De a fiú nem hajlandó apjának tekinteni az idegent…

(forrás, fotó: kultúra.hu, life.hu)