Gondolkoztál már azon, hogy vajon meddig tárolható a pálinka és a bor? Az italok idővel megváltoznak, de ez előnyükre válik, vagy inkább hátrányukra?
A pálinka
Vannak olyan emberek, akik akár évekre előre betároznak pálinkából, hiszen sokan úgy vélik, ez az italnak még jót is tesz. A gyümölcspárlat valóban sokáig eláll a magas alkoholtartalma miatt, viszont az íze idővel megváltozik, az aromái gyengébbek lesznek, élvezeti értéke jelentősen csökken, bár fogyasztható marad. Miután felbontottuk a pálinkát, érdemes hűtőben tartani.
A bor
A legtöbb bor akár évtizedekig is elállhat otthonunkban, felbontásuk után pedig ízük még élvezhető. Az eltarthatóság függhet a bor származási helyétől, az évjáratától, illetve a készítésének és a tárolásának a módjától. A fehér és a rozé borokat ajánlott a vásárlás után hamar elfogyasztani az ilyen termékeket, nem érdemes őket hosszú évekig tárolni.