Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Eric Adams, New York polgármestere egy unortodox formáját választotta a város hírhedt rágcsálóproblémájának megfékezésére.

Eric Adams, New York polgármestere úgy határozott, felad egy álláshirdetést, ám ezúttal nem a hivatalba keresnek munkatársakat: New York már nagyon régóta arról híres (inkább hírhedt), hogy komoly problémáik vannak a betegségeket hordozó rágcsálókkal.
A polgármesteri hivatal a probléma megoldására feladott egy álláshirdetést, a pozíció megnevezése pedig “a rágcsálók migrációjával foglalkozó igazgató”.

A patkányok még a koronavírus-járvány idején szaporodtak el brutálisan a városban, a polgármester pedig igyekszik megfékezni az egyre csak duzzadó populációt, s tervei szerint a város mind az öt kerületében meg fogja szüntetni a problémát.
Az álláshirdetés szövege pedig ennél nem is lehetne figyelemfelhívóbb:
“Megvan benned minden, ami a lehetetlenhez kell? Virulens vehemencia az élősködők iránt? Várostervezési, projektmenedzsment vagy kormányzati háttér? És ami a legfontosabb, a lendület, az elszántság és a gyilkos ösztön, amely szükséges az igazi ellenség – New York város könyörtelen patkánypopulációja – elleni küzdelemhez? Ha a válasz igen, akkor álmaid állása vár rád: New York városának rágcsálóirtásért felelős igazgatója.”
A zseniálisan megfogalmazott hirdetésben hozzáteszik, “a patkányok nem a barátaink”, hanem “ellenségek, akiket le kell győzni”, a sikeres pályázónak pedig New York-i lakosnak kell lennie, alapdiplomával, legalább öt év releváns tapasztalattal és “pökhendi hozzáállással, ravasz humorral és a vagányság általános aurájával”.