Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A sárgarépa és a tök már a színében is tökéletesen passzol egymáshoz, de az ízviláguk is szépen kiegészíti egymást, nem beszélve arról, hogy mindkét zöldségfélében rengeteg különféle egészséges tápanyagot és vitamint találni, így már csak ezért is érdemes elegyíteni a kettőt, hiszen így igazán ütős vitaminbomba kerülhet a tányérunkra.

Az elkészített sütőtökös krémet pirítósra vagy friss kenyérre kenve is fogyaszthatjuk, de akár egy főtt virsli vagy kolbász mellé afféle mártásként is kínálhatjuk, vagy az egyszerűbb ételek kedvelői tojásrántotta vagy főtt krumpli mellé is kanalazhatják. 
Az alábbi recept egy „kisebb adag” krém elkészítését teszi lehetővé. 

Hozzávalók a sárgarépás sütőtök krém elkészítéséhez:

•    2 kg sütőtök
•    35 dkg sárgarépa
•    20 dkg vöröshagyma
•    2 gerezd fokhagyma
•    1,5 doboz sűrített paradicsom (70 gramm/doboz)
•    só, bors ízlés szerint
•    1,5 dl étolaj
•    nátrium-benzoát tartósítószer, ha télire szeretnénk eltenni

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, közben megtisztítjuk a sütőtököket, eltávolítjuk a magházat, majd egy nagyobb lyukú reszelőn legyaluljuk. A megtisztított sárgarépával ugyanígy járunk el, csak finomabb reszelőt használunk. A répát hozzáadjuk a hagymához, kis ideig együtt dinszteljük, majd hozzáadjuk a tököt, pár perc múlva pedig a préselt fokhagymát, a paradicsompürét, a sót és borsot.
Alaposan összekeverjük, majd fedő alatt, lassú tűzön 30 percen át pároljuk, amíg a sütőtök el nem kezd szétesni. Ekkor levesszük a tűzről, picit hagyjuk hűlni, majd egy botmixerrel simára keverjük. Igény szerint sóval, vagy esetleg cukorral tovább ízesítjük, majd ismét felforraljuk és 5 percig rogyogtatjuk fedő alatt.
Ha télire szeretnénk eltenni, a krémet befőttes üvegekbe adagoljuk és késhegyni nátrium-benzoátot szórunk a tetejére, majd szorosan lezárjuk és két napra száraz dunsztba tesszük.