Vége a kosárlabdaszezonnak

Fotó: wbasket.hu

A koronavírusjárvány miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöksége mai ülésén úgy döntött, hogy – meghallgatva az első és második vonal klubjait – befejezettnek nyilvánítja a bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot.

Az is eldőlt ezzel, hogy a férfi Magyar Kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.

A nőknél a Sopron Basket az MK-t a közelmúltban megnyerte, a bajnokságban – bár egy meccse még hátra volt – az alapszakaszt nyerte. Az UNI Győr MÉLY-ÚT a nyolcadik helyen fejezte be az első, egyben utolsó kört.

Fűzy András, az UNI Győr elnöke így nyilatkozott: „A szezonnak vége, le kell zárni, azon most már nincs értelme filozofálgatni, mi lett volna, ha. A légiósok elutaztak, a magyar játékosok . Jelenleg a klubnál sem a felnőtt-, sem az utánpótláscsapatok nem edzenek, egyéni program szerint készül mindenki. Partneriskoláinknak felajánlottuk az edzéstervet, nyugodtan használják valamennyi tanuló számára. Két intézmény már jelezte, hogy köszönik a lehetőséget, élnek vele. Ez a helyzet jelenleg a klubnál, reméljük, mielőbb helyre áll a világ rendje, és minden visszatér a régi kerékvágásba.”

Híradó főszerkesztő, riporter