Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

2015-ig az ETO-val marad Pintér Attila

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Tarsoly Csaba elnök úrral az első bajnoki év értékelésekor eldöntöttük, hogy szerződéshosszabbítási ajánlatot fogunk tenni vezetőedzőnknek. A nyári szabadság rövidsége és az EL mérkőzések feszített tempója miatt azonban csak most tudtunk érdemben tárgyalni.

 

Az értékeléskor azt állapítottuk meg, hogy Attila emberileg és szakmailag is kitűnően bánik a rábízott csapattal. Nagyon pozitív üzenet volt számunkra, amikor hét közben többször föltűnt UP csapataink edzésén és minden edző előtt nyitva volt az ajtaja, hogy észrevételeivel, tanácsaival segítse egy-egy szakember munkáját.

 

Hihetetlen módon segítségünkre volt az átigazolási időszakban, nemcsak beszélt arról, hogy meg kell erősíteni a csapatot, hanem tevékenyen kivette részét a leigazolni kívánt játékosok kiválasztásában.

 

Az Európa Liga mérkőzéseken bizonyította, hogy kiváló stratéga, jó elemző. Remekül készítette fel a csapatot, mely végül kevéssel maradt le a főtáblára kerüléstől.

 

Sokan megmosolyogtak bennünket, amikor Attila tavaly szinte minden nyilatkozatában elmondta a csapatépítés fontosságát és azt, hogy ezt csak lépésről lépésre, tudatosan lehet eredményessé tenni. Ma már senki nem mosolyog ezen…

 

Láthatjuk, hogy bár pótolhatatlan ember nincs mégis ha egy jól összerakott, megtervezett és működő csapat játékából, kiesik egy Józsi és Kink képességű labdarúgó, azok pótlásához idő kell és türelem.

 

Korábban akár „edzőfalónak” is mondhatták az ETO-t, hiszen volt olyan időszak, amikor félévente váltották egymást a szakemberek. Azt gondoljuk, hogy Attilával hosszútávra tervezhetünk és nagy örömömre szolgált, amikor ma mosolyogva kopogott be hozzám, és közölte, elfogadja a felkínált ajánlatunkat. Ennek alapján, a mai napon aláírtuk a 2015. 06. 30-ig tartó kontraktust.” – tájékoztatott Klement Tibor, ügyvezető igazgató.

 

„Nagy megtiszteltetés ért, amikor az elnök és az igazgató úr tájékoztatott szándékáról. El kell mondanom, ez Magyarországon nem szokványos dolog. Jóleső érzés, hogy bíznak bennem, szeretnék velük és a csapattal együtt minél jobb eredményeket elérni, hiszen minden feltételt próbálnak biztosítani, de a bizalom a legfontosabb a sikeres együttműködéshez. Ez lehetőséget adott a hosszú távú építkezésre, hiszem, hogy ennek meg is lesz az eredménye.” –  mondta el Pintér Attila.

 

Forrás: eto.hu