98 éves a világ legidősebb előadója, aki felkerült az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistára

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ariana Grande  nagymamája zenei történelmet írt. A 98 éves Marjorie Grande  lett a valaha élt legidősebb előadó, aki felkerült az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistára. – írta a People.

A korábbi címet a 96 éves néhai Fred Stobaugh tudhatta magáénak az Oh Sweet Lorraine című dalával, mely 2013-ban került fel a lista 42. helyére. Őt Tony Bennett követte, aki 85 éves volt, amikor Amy Winehouse-szal közös dala, a Body and Soul  2011-ben megjelent.

Az énekesnő szeretett nagymamáját következetesen csak Nonnának szólítja, ami olaszul nagyit jelent. Grande híresen jó kapcsolatot ápol az anyai nagymamájával.

Nonna az unokája Ordinary Things című dalában hallható, amely az Eternal Sunshine albumon található, mellyel Ariana március 8-án debütált.  Ez jelenleg a lista 50., a lemez pedig a Billboard Hot 200-on az első helyen áll. A lemezről természetesen több dal is felkerült a már említett listára.

 

Érdekesség, hogy a dalban Nonna egy jó tanácsot oszt meg a hallgatókkal, ezzel pedig a dal szerzői közé is felkerült. A nagyi már korábban is hallható volt Ariana mellett a Bloodline és a Daydreamin című dalokban is.

"Mindig felveszem, amikor Nonna beszél, mert sosem tudhatod, mit fog mondani." – nyilatkozta Ariana.

 

Billboard Hot 100  a hivatalos amerikai slágerlista, amelyet hétről hétre a Billboard összesít. 1958 nyarán indult el és azóta a világ egyik legrangosabb slágerlistájává nőtte ki magát. A helyezések egy összetett mutató szerint alakulnak, belekalkulálva a kislemezeladásokat, a rádiós lejátszásokat és 2005 óta az internetes letöltéseket is.