Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A szokásosnál is nagyobb lesz a dugó Győrben: felújítják a Szent István út egy szakaszát

Nagyfelületű burkolatjavítást végez a Magyar Közút Győrben a Szent István úton a Gárdonyi utca és Teleki utca között. A munkálatok augusztus 8-án, hétfőn kezdődnek és a Budapest – Hegyeshalom irány mindkét forgalmi sávját érintik. Emiatt csaknem két héten át jelentős forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítani.

A társaság közölte: a kivitelezés idejére a Szent István út forgalma egy sávra szűkül a belváros irányába. A Gárdonyi utca Szent István út és Árpád út közötti szakaszát lezárják, azt csak az Árpád út felől hagyják nyitva a célforgalom számára. A Nádor aluljáróból ideiglenesen nem szabad majd balra kanyarodni, illetve a Gárdonyi utca felé sem lehet egyenesen menni. Az aluljárón át közlekedők számára terelőútként az Eszperantó utat és a Révai utcát jelölik ki a Baross híd, illetve az Aradi Vértanúk útja irányába. A korlátozások a Nádor aluljáróból jobbra, a Szent István útról az aluljáró irányába, valamint a Hegyeshalom – Budapest irányba közlekedőket nem, vagy csak minimálisan érintik.

A 11-es és 11Y-os buszok viszont módosított útvonalon közlekednek. Mivel ezek a járatok az aluljáróból nem tudnak balra kanyarodni, ezért a Révai utcán keresztül közlekednek. Mindkét busz esetében a „Szent István út, Iparkamara” megálló (az Ergényi lakótelep irányába) kimarad, az ideiglenes megállóhelyeket Révai Miklós utca első járdaszigeténél és a Városházánál találják az utasok. A Városházánál a 11-es busz a járdaszigettől, a 11Y busz a hátsó megállóhelyből indul.

A Magyar Közűt felhívta a figyelmet arra, hogy a közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolni, ezért aki teheti, a munkavégzés idejére kerülje el az érintett szakaszt. Az aktualitásokért érdemes felkeni az Útinform weboldalát, illetve használni a közösségi autós navigációs alkalmazást, amely segíthet az optimális útvonal megtervezésében. 

A munkálatok előreláthatólag augusztus 21-ig tartanak. Addig is legyen mindenki nagyon türelmes és óvatos.