John Holland-Kaye, a reptér főnökre szerint egy TikTok-videó miatt egyre többen próbálnak gyorsított eljárásban átjutni a reptéren.

A légitársaság utasai úgy ugranak át a Heathrow-nál kialakult sorokon, hogy úgy tesznek, mintha kerekesszékre lenne szükségük, miután a TikTok-on egy ezt a trükköt bemutató videót láttak – mondta a repülőtér főnöke.

 „A kerekesszékes támogatást igénylő utasok esetében nagyobb a kereslet, mint a járvány előtt. Miért történik ez? Ez részben azért van, mert az emberek a kerekesszékesek támogatását használják ki, hogy megpróbáljanak gyorsabban átjutni a repülőtéren. Ez abszolút nem helyes”

Hozzátette: „ha felmész a TikTok-ra, látni fogod, hogy ez az egyik utazási hack, amit az emberek ajánlanak. Kérem, ne tegyék ezt”.  

Júniusban egy TikTok-felhasználó feltöltött egy videót arról, hogy úgy tett, mintha megsérült volna a bokája, ezért kerekesszéket kapott, miközben Ibizáról Bristolba repült. A videó azt mutatta, ahogy a felhasználó leveszi a cipőjét, majd elmondta, hogy megjátszotta, hogy megsérült a lába, hogy gyorsabban átjusson a biztonsági ellenőrzésen és felszállhasson a gépre. 

Holland-Kaye elmondta, hogy az érkező utasok körülbelül fele, aki segítséget kért, csak akkor tette ezt meg, amikor már a gépen volt. Arra kérte azokat, akiknek „valóban szükségük van a szolgáltatásra”, hogy „jó előre értesítsék a Heathrow-t, hogy biztosak lehessünk abban, hogy elegendő ember áll rendelkezésre az igényeik kielégítésére”.

Holland-Kaye szerint a késéseket részben az okozta, hogy az utasok „a szokásosnál több poggyászt vittek magukkal”, és az emberek nem „ellenőrizték le az összes sminkjüket”, mielőtt átmentek a biztonsági ellenőrzésen.

Itt van a "leleményes" videó, hogy mit csinált a sor elkerülése érdekében: