Kezdőlap LIFE MAGAZIN

A legmenőbb szilveszteri koktélok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szilveszter estével összenőtt a pezsgőzés és a koktélozás intézménye. Az újdonságokért és édes ízekért rajongóknak ajánljuk figyelmébe a vattacukorra öntött pezsgőt, akik pedig a szebbnél szebb koktél kompozíciók nélkül nem tudják elképzelni az év utolsó estéjét, nekik máris mutatunk négy receptet. Van köztük kezdő és haladó verzió is, női és férfi buliba való itóka egyaránt.

COSMO&CHRISTMAS

HOZZÁVALÓK:

200 ml Cointreau (vagy narancslikőr)
200 ml áfonyalé
fél lime leve
400 ml vodka
fagyasztott áfonyával vagy meggyel lehet szervírozni és díszíteni

ELKÉSZÍTÉS (4 főre):

Keverjük össze a likőrt, az áfonyalevet és a lime-ot, valamint a vodkát és egy kis zúzott jeget a turmixgépben. Előhűtött martinis poharakban szervírozzuk. Díszítsük néhány fagyasztott áfonyával vagy meggyel.

HAVAS KEHELY

HOZZÁVALÓK:

150 ml Frangelico (mogyoró likőr)
150 ml Amaretto (mandula likőr)
150 ml Kahlua (kávé likőr)
150 ml Baileys (ír krém)
150 ml fehér rum
1 szelet lime
kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS (4 főre):

A martinis poharak szélét kenjük körbe lime-mal, majd egy kistányérba szórjunk reszelt kókuszt, amibe jól mártsuk bele a poharak szélét.

A hozzávalókat öntsük a turmixgépbe néhány darab zúzott jéggel. Jól összeturmixoljuk, hogy az összes ital rendesen elkeveredjen, és a már előkészített poharakba töltjük.

MIMOSA

HOZZÁVALÓK:

narancs juice
pezsgő (száraz vagy félszáraz)

ELKÉSZÍTÉS (4 főre):

Az egyik legegyszerűbb koktél. Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy pezsgőspoharat félig megtöltünk jól hűtött narancslével, majd felöntjük pezsgővel.

Lehet díszíteni koktélcseresznyével vagy a pohár szélére tett narancsszelettel, narancshéjjal. A koktél íze akkor lesz a legtökéletesebb, ha előhűtjük a poharakat.

STRAWBERRY CHRISTMAS

HOZZÁVALÓK:

½ kg eper vagy eperszirup
2 narancs
2 evőkanál fehér cukor
1 csésze víz
1 üveg pezsgő (száraz)

ELKÉSZÍTÉS (4 főre):

Forraljuk a cukrot forráspontig, és tegyük félre amíg kihűl. Az epret, narancsok facsart levét és a cukorszirupot turmixoljuk össze, majd öntsük fel hideg pezsgővel. Ezt a koktélt is hűtött pezsgőspoharakba töltve szervírozzuk. Díszítésként félbevágott epret tegyünk a poharak szélére.

Forrás: szilveszter.hu