A hunok tarsolya ihlette az ország kenyerét, amely 30% durumlisztből és úgy nevezett vadkovászból készül. A sokorópátkai Pedró Pékség csapata 4 évig kísérletezett, amíg elérte a tökéletes textúrát,16 óra érés után a tészta még 3 órát pihen, ezután kerül csak a kemencébe, a végeredmény egy puha, lyukacsos bélzetű, kívülről viszont roppanós kenyér lesz. A vállalkozás Szerencsetarsoly névre keresztelt kenyerét a Magyar Pékszövetség 50 alkotás közül választotta a legjobbnak.
Kezdőlap LIFE MAGAZIN
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
NEKED AJÁNLJUK
50-nél is több képzés, piacképes diploma: Legyél te is ELTE-s Szombathelyen!
Óriási lehetőség a továbbtanulni vágyóknak az ország legrégebbi és legkedveltebb egyeteme, az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi jelenléte! A Savaria Egyetemi Központ hét képzési területen,...