A hunok tarsolya ihlette az ország kenyerét, amely 30% durumlisztből és úgy nevezett vadkovászból készül. A sokorópátkai Pedró Pékség csapata 4 évig kísérletezett, amíg elérte a tökéletes textúrát,16 óra érés után a tészta még 3 órát pihen, ezután kerül csak a kemencébe, a végeredmény egy puha, lyukacsos bélzetű, kívülről viszont roppanós kenyér lesz. A vállalkozás Szerencsetarsoly névre keresztelt kenyerét a Magyar Pékszövetség 50 alkotás közül választotta a legjobbnak.
Kezdőlap LIFE MAGAZIN
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
NEKED AJÁNLJUK
A harmadik legjobb magyar egyetem a Széchenyi
Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) november 21-én tett közzé első alkalommal...