Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bér-, lakhatási-, utazási-, illetve képzési támogatást kaphatnak a 15-29 év közötti se nem dolgozó, se nem tanuló fiatalok, hogy ezzel támogassák munkába állásukat. 

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján a foglalkoztatottak száma idén februárban 4,723 millióra bővült, vagyis 32 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban. 

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerint a foglalkoztatottság növelését a hazai munkaerő-tartalékok mozgósításával kell megvalósítani. Ennek elérését támogatja, hogy a kormány 460 milliárd forinttal támogatja a foglalkoztatás növelését. 

A program a 15-29 év közötti se nem dolgozó, se nem tanuló fiatalok munkához, munkatapasztalathoz és piacképes tudáshoz jutását hivatott segíteni. A résztvevők bér-, lakhatási-, utazási-, illetve képzési támogatásban részesülhetnek, ami segítheti mielőbbi elhelyezkedésüket.

A projekt részletei áprilistól lesznek elérhetők a kormányzat foglalkoztatási portálján.