Több légitársaság – úgy, mint az easyJet, a Ryanair vagy a British Airways – szabályoztak nemrégiben egy táskatípust, az úgynevezett okostáskákat, amiket az adott társaság szabályaitól függően kitilthatnak az utastérből és a csomagtérből is. Eláruljuk a részleteket!

Előfordulhat, hogy bizonyos légitársaságoknál gondok akadhatnak az okostáska miatt.

Mi is az az okostáska? 

Egy okostáska beépített elektronikával rendelkezik – általában azért, hogy lehetővé tegye az eszközök töltését, a Bluetooth-on keresztüli csatlakozást, elektronikus zárat kínáljon, de akár wi-fi hotspotként is működhet.

Sok légitársaságnál pedig korlátozások vannak a táskák energiaellátásához használt akkumulátorok típusára vonatkozóan.

Ez is érinthet: Mit tehetünk, ha törlik a járatunkat? Elmondja a szakértő!

Az itthon is népszerű Ryanair például azt engedi, hogy az okostáskát kézipoggyászként felvigyük a repülőre. A lítiumot tartalmazó akkumulátort azonban ki kell vennünk, mielőtt a táskát a fejünk feletti csomagmegőrzőbe helyezzük. Az akkumulátornak mindig nálunk kell maradnia.

Az okostáska poggyászként a csomagtérben is szállítható, ez esetben is el kell távolítani a lítium akkumulátort, mielőtt leadjuk a csomagmegőrző kapunál. Az akkumulátort ugyancsak magunkkal kell vinni a repülőgépre.

A többi említett légitársaságnál is hasonló szabályokat vezettek be. Amennyiben kérdésünk van a csomagunkkal kapcsolatban, mindenképp keressük meg az adott társaság ügyfélszolgálatát!