Alprosys Kreatív Fizikaverseny- Bemutatkozik a Lukács csapata!

Letelt az online verseny időszaka, így megismertük a jelentkező csapatokat, és bizton állíthatjuk, hogy igen színes döntő elé nézünk.

Igencsak száguldunk a hétfő felé, amit nem csak a csapatok, hanem az Oxygen Media és az Alprosys munkatársai is nagy izgalommal várnak. A csapatok bizonyára lelkesen nézik a Brutális Fizika kijelölt epizódjait, ugyanis a döntő egyik része ezen alapul majd. Az Alprosys oldalánhttp://www.alprosys.hu/fizikaverseny mindenki megnézheti a méltán híres Härtlein Károly ötletein és kísérletein alapuló Brutális Fizika sorozatot. Mivel a verseny nem csak az iskolai fizika tananyagra épül, hiszen a nevében is ott a kreatív szó, így nagyon hamar eljutottunk ezekhez a színes kisfilmekhez, amelyek megnézése hozzásegítheti a csapatokat a döntő kvíz részének megoldásához. Természetesen nem tudunk több részlettel szolgálni a döntő feladatairól, de egy biztos, hogy kreatív, érdekes, agytekervényeket megmozgató feladatokra készülhetnek a diákok!

A háromtagú szakmai zsűri fővédnöke Härtlein Károly, (Budapest1959május 7.fizika szakos tanár, mesteroktató, tanszéki mérnök a BME Fizikai Intézetében. A magyar tudományos ismeretterjesztés és a szkeptikus mozgalom egyik kiemelkedő alakja, számos televíziós műsor vendége, a Spektrum TV által készített Brutális Fizika című sorozat egyik házigazdája és szakértője, hosszú ideig a Csodák Palotája munkatársa, az Ericsson-díj kitüntetettje. Sokan Öveges József professzor utódaként emlegetik a fizika népszerűsítése terén.

A fizikaverseny döntőjében sor kerül egy kis Brutális Fizikára is, ahol Härtlein Károly a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ vezető demonstrátorával, Molnár Milánnal kiegészülve tart egy hihetetlen izgalmasnak ígérkező előadást!

Addig is, amíg a döntőre készülünk, ismerjük meg a mai csapatot, a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnázium Farkaskölykök csapatát!

Lukács Farkaskölykök

Nekik is gratulálunk a frappáns feladat megoldásokhoz és jó munkát a hétvégére!

 

Tartsanak velünk hétfőn is, hiszen november 11-én élőben közvetítünk az Alprosys Kreatív Fizikaverseny döntőjéről!

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó