Alprosys Kreatív Fizikaverseny- közeleg a döntő!

Októberben útjára indult az Alprosys Kreatív Fizikaverseny, melyre nagy örömünkre 36 csapat nevezett. Az egész verseny alatt jelmondatunk, hogy nem csak a száraz fizikai adatokra vagyunk kíváncsiak, hanem a kreatív, egyedi megoldásokra. Így az előszűrő online feladatsort is erre építettük.

A döntőbe kerüléshez a csapatoknak az online forduló versenyfeladatait kellett megoldaniuk, ami két feladatot jelentett a csapatok számára. Az egyik feladat egy 10 kérdéses tesztlap kitöltés volt: egy videón 3 kísérletet nézhettek meg a versenyzők, majd ezekkel a kísérletekkel kapcsolatos kérdéseket kellett megválaszolniuk a tesztben.

A másik feladat pedig egy saját kísérlet elvégzése volt, melyet videóra kellett rögzíteniük a csapatoknak és ezt a videót kellett beküldeniük hozzánk. Ebben a fordulóban is nagyon sok megoldás érkezett, 25 csapat küldte el a tesztjét és a videóját.

A tesztlapok értékelésénél kiderült, hogy nem is voltak olyan egyszerűek a bemutatott kísérletekkel kapcsolatban feltett kérdések, mert csak 9 csapatnak sikerült teljesen hibátlanul kitölteni a feladatlapot. A saját kísérleteket bemutató videók viszont nagyon jók, izgalmasak, és egyediek is voltak, aminek azért volt jelentősége, mert nagy szerepet játszottak abban, hogy végül mely csapatok kerültek a döntőbe.

A végeredmény egy színes, változatos döntő összeállítás, amely garantálja, hogy izgalmas lesz a végső megmérettetés is!

A döntőbe jutott csapatok:

  • Krúdy Katicák
  • Lukács-Farkaskölykök
  • Págisz- AVadak
  • Révai-Sittes Elektrotesák

Elsőként a Krúdy Miklós Gimnázium csapatával ismerkedhetnek meg.

Íme az osztályuk fotója, és a készített videójuk!

Krúdy Katicák

Nekünk nagyon tetszik, és sok sikert kívánunk nekik a november 11-i döntőben! Tudósításunkat a döntőről élőben követhetik honlapunkon hétfőn!

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó