Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Autizmus-spektrumzavarral élő fiatalok jelentkezését várják a 2023-as AUTTALENT – Együtt a tehetségekért pályázatra. A tehetséggondozó programban igényelhető támogatás összege idén egyénenként 100 000 és 1 000 000 forint között van.

Ez már a második alkalom

Az Együtt az Autistákért Alapítvány másodjára hirdeti meg a programot. 2021-ben az országban egyedi módon autizmus-spektrumzavarral élő fiatal tehetségek kibontakozásához nyújtottak segítséget. Közel 30 millió forintot adományoztak a kiválasztott fiataloknak.

Mutatjuk a feltételeket 

"Olyan, 6–30 év közötti, autizmussal élő fiatalok jelentkezését várják, akik valamilyen területen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek"

–  idézi a sajtó Szijjártó-Nagy Szilviát, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnökét.  

A pályázatra több kategóriában is jelentkezhetnek az érdeklődők, például zene, képzőművészet, egyéb művészeti ágak (mozgókép, fotó stb.), sport, tudomány (kutatás-fejlesztés, innováció), számítástechnika területén, valamint a tehetség kibontakoztatását segítő tevékenységekre, programokra.

Az első kiírásra több mint 100 nevezés érkezett. A 12 fős kuratórium végül 44 tehetséges fiatalnak ítélte meg a pályázatban igényelt összeget.