Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Borkai Zsolt beolvasott a fürdőnek, majd Kovacsics Imre Borkainak! A pocskondiázás sem maradt el!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Friss interjú Kovacsics Imrével! Élesednek a viták a kampányidőszakban! Ritka eset, hogy nem két jelölt csatázik! Ezúttal Borkai és Kovacsics feszült össze! Nézzük idővonalon!

Az ügy pár napja kezdődött amikor Borkai Zsolt Facebook posztban találta meg a győri fürdőt, mondván siralmas állapotban van:Úton-útfélen beázás, penészesedés, kosz, rothadás, káosz. A képek a napokban készültek, mélységesen felháborít, hogy az alig egy éve átadott méregdrága fürdő ilyen állapotban van!” Mondja: felháborítja az állapot, és június 9-eután rendbe fogja tenni. Borkai azt is megígérte, hogy több korosztálynak ingyenessé is teszi a strandot!   

A Rába Quelle válaszára sokat nem kellett várni!

Aki ismeri Kovacsics Imrét, tudja, hogy a vezérigazgató szabadszájú és nem fél kinyilvánítani véleményét. Szintén a social üzenőfalon, adta meg kiosztó válaszát, ami bővelkedett Borkai múltjára visszautaló mondatokban. Bővebben adott azonban annak helyet, hogy az ingyenesség a rendszerváltás előtti időszak rákfenéje és nyögjük a mai napig. Mindezek mellett emlékeztetett, hogy Borkai pénzt nem szerzett korábban a fürdőre. A "fiúk és lányok ingyenes szolgáltatásairól" ITT olvashatnak bővebben

Ezután is gyorsan őröltek a malmok, egy Facebook-csoportból szivárgott ki az a felvétel, melyben a Rába Quelle igazgatója káromkodva szidja, aki létezik.

Nem sokkal később olyan, az előző posztból készült, valószínűleg vágott felvételt szellőztetett meg az ugytudjuk.hu, amelyen Kovacsics Imre, a Rába Quelle vezérigazgató hangja hallható. Az igazgató összehívta a menedzsmentet, majd a megjelentekkel rezignáltan ugyan, de trágár szavak kíséretében közölte, hogy kirúgja őket.

„A menedzsmentet mától felmentem a munkavégzés alól” – jelenti ki. A felvételen elhangzik, „két hónap múlva újra itt a nyár, de még mindig nem tudnak rendesen működni, nincs jó minőség, nem tudnak a vezetők kommunikálni, együtt dolgozni.” „Hét hónapja veszteségesen működünk. Önmagamba is belenézek, soha nem vezettem még így semmit.” „22 milliárdból nem lehet jó műszaki állapotú létesítményt csinálni?” – fakadt ki Kovacsics.

„Talán Borkainak meg is köszönöm, hogy nyilvánosan beleállt.” – reagált Borkai Zsolt nyilvános Facebook bejegyzésére.  „Nekem fáj a legjobban. Akár anyagilag is.” – vallja be fájóan.  „Még a lábamat se törlöm bele” – zárul a hanganyag, a mondattal Kovacsics Győrre utalva jegyzi meg ezt epésen.

Ezt a mondatot kértük számon Kovacsics Imrén, akit telefonon értünk el a délután folyamán.

A Vezérigazgató elmondta, megvágták, az anyagot, ami úgy hangzott el eredetiben, hogy Győrt erkölcsileg romba döntő Borkait, ha megválasztják, többet nem lép be a városba.

A kiszivárgott hanganyagról, a céges kirúgás részleteiről, a szerinte mocskos politikáról bővebbet itt hallhatnak.

Borkai Zsoltot szerettük volna megszólaltani, sajnos őt a délután folyamán nem értük el.

Pardavi Mariann – Pénzes Anikó