Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ezzel a trükkel elúszhat az összes pénzünk a bankkártyánkról

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre többen lesznek kiberbűnözés áldozatai. Ezért ezzel kapcsolatban októberben az Európai Unióban tizedik éve, Magyarországon pedig hatodik éve kiberhónapot tartanak. A program célja, hogy a kiberbiztonsági tudatosságot növeljék, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetéseket minél széles körben megismertessék minél több emberrel.

Az adathalászok és a csalók egyre többször jelentkeznek magánembereknél. Céljuk, hogy információkat, vagy akár komolyabb összegeket is kicsaljanak áldozataikból. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet szóvivője elárulta, hogy egyes kutatások szerint 2020-hoz képest a tavalyi évben megháromszorozódtak az ilyen támadások. A legfrissebb nemzetközi jelentés szerint pedig az idei negyedévben minden idők legtöbb esetét észlelték, ami az 1 milliót is meghaladta.

Az Oxygen Media telefonon készített interjút a Nemzeti Kibervédelmi Intézet szóvivójével. A témával holnap bővebben is foglalkozunk.

A videó valódi esetet rögzít, mely bejárta már az országot.