Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Ezzel az új módszerrel akarják megszerezni a pénzedet a csalók

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezúttal az MKB Bank ügyfeleit fenyegeti veszély, akár a tapasztalt internetezők is áldozatul eshetnek. 

A csalók ugyanis a legújabb módszerrel, a Google keresőjében hirdetik oldalaikat. A pénzintézethez már több bejelentés érkezett, hogy aki a linkre kattintott, egy adatthalász oldalra jutott.

A bank szakemberei éppen ezért azt javasolják, hogy az ügyfelek soha se a böngészőben keressenek rá az internetbank oldalára, hanem mindig a hivatalos honlapról – az MKB Bank esetében a www.mkb.hu oldalról – nyissák meg az online bankoláshoz használt felületet.

Azt is kérték, hogy ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben bankjuknál nem a https://login-online.mkb.hu/ vagy a https://www.mkbnetbankar.hu/ cím szerepel, illetve az nem .hu-ra végződik, azonnal zárják be a böngészőt.

Kiemelték, hogy az ügyfelek mindig olvassák el az SMS-ben kapott kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják beleegyezésüket, és az applikációval történő jóváhagyáskor is ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót. Amennyiben bárki bizonytalan az MKB Banktól kapott üzenetekkel kapcsolatban, azonnal hívják a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon!

Azoknak, akik megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azt tanácsolták, hogy azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát és függesszék fel netbank-jogosultságukat.