Kezdőlap LIFE MAGAZIN

Fontos hír az ausztriai ingázóknak!

Jövő hétfőtől lazítanak a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedéseken Ausztriában, amely a határmenti ingázókat is érinti.

A könnyítések mellett, maradnak szigorú korlátozások is, amelyeket összegyűjtött az adoguruat.com oldal.  Az üzletekben vásárlók számára továbbra is kötelező lesz az FFP2 maszk, és a korábban bevezetett létszám korlátozás. Fennmarad az éjszakai kijárási tilalom este nyolc és reggel hat óra között, valamint drasztikusan megemelik a járványügyi szabályok megsértéséért kiszabható büntetéseket. Az ingázóknak február 8-tól a regisztrációs kötelezettség, és heti rendszerességgel negatív (antigén vagy PCR) teszt lesz szükséges a beutazáshoz. Minden Ausztriába beutazóra tíz napos karantén vonatkozik, amelyet nem lehet lerövidíteni negatív teszttel. A karantén szabály alól csak az ingázók képeznek kivételt. A határellenőrzések továbbra is fennmaradnak, így minden esetben az ingázók számoljanak a megnövekedő várakozási idővel. Ausztriában az ingázók számára lehetőség van INGYENES COVID tesztre! Jelentkezni online időpontfoglalással lehet az alábbi linken: https://www.oesterreich-testet.at/

Burgenlandban 7 helyszínen 07:00 és 20:00 óra közötti időpontban van lehetőség  ingyenes tesztre: Jelentkezni online időpontfoglalással lehet az alábbi linken: https://testen.lsz-b.at/

Kik vehetnek részt a tesztelésen?

 • Bárki aki ausztriai lakcímmel rendelkezik
 • vagy bejelentett ausztriai munkahelye van (így az ingázók is)

Kik nem vehetnek részt a tesztelésen?

 • 6 év alatti gyerekek
 • karanténban vagy betegszabadságon/táppénzen lévők
 • akiknél COVID-tünetek jelentkeznek
 • akik az elmúlt 3 hónapban COVID-ban megbetegedtek illetve pozitív lett a tesztjük

Hogyan zajlik a jelentkezés?

 1. Elsőként meg kell adni, hogy magamnak (mich selbst) vagy másoknak (pl. 6 év feletti gyerekeknek) foglalok időpontot. Az ingázók esetében mindig az első pontot kell kiválasztani!
 2. Az online jelentkezésnél meg kell adnod a személyes adatokat, e-card számot, illetve lakcímet.
 3. Ingázók esetén jelentkezésnél a lakcím rovatban a munkáltató címét kell megadnod. Ez esetben a munkáltató címe határozza meg, hogy melyik tartományban jelentkezhet tesztelésre.
 4. Kapcsolati adatoknál mobiltelefon szám és vagy email megadása szükséges: az igazolás a tesztelésről ide érkezik sms-ben vagy emailben
 5. A sikeres jelentkezés végén egy kész jelentkezési lap készül (Laufzettel), amelyet ha van lehetőséged nyomtass ki és aláírva vidd magaddal a tesztelésre.

Hogyan zajlik a tesztelés?

A teszt egy antigén gyorsteszt, amelynek során az orrüregből vagy garatból vesznek váladékmintát egy pálca segítségével. A teszt levételének ideje pár perc, a várakozási idő viszont a tesztre jelentkezők száma miatt eltérő lehet.

Mikor és hogyan kapom meg az eredményt/igazolást?

Az eredmény a teszt után 15 perccel elkészül, és sms-ben vagy emailben érkezik (attól függően, hogy a jelentkezésnél ki mit választott).

Forrás: www.adoguruat.com

Adóguaruat

Osztrák-Német adótanácsadás